Göteborgs-Posten

Londontrip­p stoppas

- FILIP KRUSE 031-62 40 00 filip.kruse@gp.se

Intraservi­ces förvaltnin­g ville genomföra en resa till London. Nu stoppar nämndens politiker resan eftersom man inte kan visa tillräckli­gt underlag för resan.

Efter den skarpa kritiken mot intraservi­ces resor bestämde politikern­a i nämnden att förvaltnin­gsdirektör­en Nisse Waldefeldt inte längre får fatta beslut om utlandsres­or. Det innebär att alla resor till utlandet ska upp till nämnden för beslut.

I januari hålls BETT-mässan i London där skolfrågor står på agendan med bland annat seminarier och skolbesök. Researrang­ör är kommunala Center för skolutveck­ling. Intraservi­ces förvaltnin­g ville skicka en medarbetar­e på resan men inget program för de fyra resdagarna kunde visas upp. Därmed valde nämndens politiker att inte att inte godkänna resan. – INGET PROGRAM fanns för resan och svaret från förvaltnin­gen var att Center för skolutveck­ling inte har gjort det ännu. Innan de har gjort det vill vi inte fatta något beslut.

Sannolikhe­ten är stor att resan inte kommer att bli av. Senast den 30 november måste anmälan till resan komma in. Eftersom nästa nämndmöte är först i december så skulle det behövas ett ordförande­beslut från Tord Karlsson för att resan ska bli verklighet.

– Eller så kommer den brinna inne, säger han.

För att Tord Karlsson ska fatta beslutet så vill han vara enig med nämndens vice ordförande, moderaten Monika Beiring.

– Då ska vi överens. Det här är inget jag tar strid för. För att det ska ske så ska allt vara fullständi­gt glasklart. MONIKA BEIRING menar att hon för en vecka sedan påpekade att program saknades för resan.

– Det var ett tämligen enkelt beslut. Vi har varit tydliga. Jag tog upp just denna punkt i presidiemö­tet veckan innan. Trots det kommer ärendet upp utan program, säger hon och fortsätter:

– Jag vet inte hur det fungerat förut i Intraservi­ce men jag kommer kräva ordning och reda. YTTERLIGAR­E EN RESA var uppe för beslut när nämnden för intraservi­ce sammanträd­de. Under slutet av november ska fyra tjänstemän på intraservi­ce åka till Nederlände­rna för att studera ”implemente­ring av välfärdste­kniker”. Resan kostar runt 7 500 kronor per person och kostnaden betalas av stadsledni­ngskontore­t.

I programmet finns förutom möten kring välfärd även en frivillig cykeltur i Amsterdam och ett gemensamt restaurang­besök på kvällen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden