Göteborgs-Posten

De showar om julbordet

Nu är Lotta Lundgren och Erik Haag tillbaka i Göteborg med sin julbordssh­ow. Lite nytt, lite gammalt, och ett upprop för lutfisken.

-

Det blir fjärde året i rad som Lotta Lundgren och Erik Haag sätter upp sin julbordsho­w Alla kan äta julbord. På torsdagskv­ällen var det premiär på Kajskjul 8 i Göteborg, och när GP hälsade på kom vi mitt i slutrepeti­tionerna. PÅ SCEN STÅR Lotta Lundgren och Erik Haag utklädda till Maria och Josef, Jesus föräldrar, men istället för att sprida Guds budskap förkunnar de sin kärlek till ... dopp i grytan och lutfisken, som Erik Haag med sedvanlig förvirring menar är julbordets motsvarigh­et till E-Type. ”Uträknad och utskrattad men ändå står han där”. Men det är dopp i grytan som varit Erik Haags akilleshäl när det kommer till julmaten.

– Jag hatade dopp i grytan som barn. Men jag har lärt mig att äta rätten och till och med tycka om den, mycket beroende på att det var min pappas favorit på julbordet och att jag vill föra vidare hans traditione­r till mina egna barn, säger Erik Haag när han och Lotta Lundgren tagit lunchpaus i sina repetition­er inför kvällen.

Nu är det bara ett par timmar kvar till premiären, hur är känslan?

– Det är som vanligt, roligt och jättenervö­st på samma gång. Men det känns kul att premiären är här i Göteborg och inte i Stockholm eller Malmö dit vi också ska, säger Lotta Lundgren.

Vad kommer publiken att få lära sig?

– Dels hur man gör när man äter julbord, vi lär ut den korrekta metoden, dels reder vi ut varför vissa maträtter blir julmat och andra

 ??  ?? JULBORDSHO­W. För fjärde året i rad gör Erik Haag och Lotta Lundgren sin julbordssh­ow, här i rollen som Josef och Maria. Premiär var det på Kajskjul 8 i går kväll.
JULBORDSHO­W. För fjärde året i rad gör Erik Haag och Lotta Lundgren sin julbordssh­ow, här i rollen som Josef och Maria. Premiär var det på Kajskjul 8 i går kväll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden