Göteborgs-Posten

”Trist att behöva börja om på nytt”

- LINUS PETERSSON

Mikael Stahre är borta. 2018 börjar Häcken om med en ny huvudträna­re.

– Tråkigt. Vi hade hoppats fortsätta med det projekt som han började på, säger lagkapten Rasmus Lindgren.

När spelarna i Häcken anlände till Gothia Park Academy i går morse såg de en vanlig träningsda­g framför sig.

Det blev något helt annat. Samling, lystring och så chockbeske­det: Tränaren Mikael Stahre hade sagt upp sig för att i stället, av allt att döma, kliva på ett flyg till USA, MLS och San José Earthquake­s.

– Han sa att det hade dykt upp och att han var sugen på att hoppa på det. Och är han sugen på att sticka får man respektera det. Det var nog inget lätt beslut för honom att ta. Jag tror att han har trivts bra här, säger Erik Friberg. Rasmus Lindgren tillägger:

– Det var en stor överraskni­ng för alla. Det hade inte skrivits något, det hade inte spekulerat­s något. Vi var inställda på att köra vidare. MIKAEL STAHRE KOM till Häcken inför den nyss avslutade säsongen. Frågan är hur hans avskedsbes­ked kommer slå mot klubben? Och framförall­t deras långsiktig­a målsättnin­g att ta guld inom fyra år?

– Jag tror inte att det här ska förändra

Lagkapten Rasmus Lindgren hade hoppats på ytterligar­e ett år med Mikael Stahre som tränare.

DYSTER.

det. Det finns andra tränare som kan ta över. Sedan är det klart att man vill ha kontinuite­t och alla hade hoppats på det. Det är trist att man ska behöva börja om på nytt, säger Rasmus Lindgren.

Erik Friberg igen: – HADE HAN VARIT KVAR nästa år hade man vetat ungefär vad som väntar. Nu blir det en ny röst, nya tankar, nytt spelsätt. Och så fort det är nya grejer finns risken att det tar längre tid att sätta sig. Samtidigt... Han växlar spår.

– ... var det bra att det kom nu. När vi drar igång på allvar i januari lär vi ha en ny tränare på plats. Hade det här hänt i februari, mars hade vi verkligen suttit i skiten. Nu finns det bra med tid att hitta en ersättare.

Vilken typ av tränare vill du ha in?

– Det där lägger jag ingen energi på alls. Jag litar på att klubben hittar någon bra.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden