Göteborgs-Posten

Stahre lämnar

- JOEL TIVEMO joel.tivemo@gp.se 031-62 00 00

kontrakt med oss och att han skulle vara med oss, säger Sonny Karlsson och berättar att klubben kan komma att vidta åtgärder mot tränaren.

– Vi håller på och kollar vad vi kan göra. Vi har väl inte tagit beslut på det ännu. Det är en styrelseko­nferens på söndag som lär handla om det här. Hur vi går vidare.

Kan ni stämma honom för kontraktsb­rott?

– Ja, det kan man. Frågan är om vi vill. Sådant tar enorm tid och kraft. Jag vet inte om det är den vägen vi vill gå.

Vem som ska ersätta Mikael Stahre är ännu oklart. Sportchef Sonny Karlsson ville knappt ta i frågan i går.

– Haha! Jag tror att vi behöver … Vi är inte rädda för den här frågan. Vi kommer hitta en fantastisk­t bra tränare till nästa år. Men det är inte det, det handlar om just nu ... just nu ...

Han pausar:

– Jag är gammal i gamet och har andra moraliska värderinga­r än vad

Mikael Stahre presentera­s som ny Häcken-tränare under en presskonfe­rens på Bravida Arena. Kontraktet skrivs på tre år. ”Vi vill vara med och utmana om SM-guld”, säger Stahre.

Semifinal i svenska cupen. Då blir det förlust för Häcken, 3–1 mot Östersund. ”Självklart tråkigt att förlora, men vi gjorde det mot ett bra lag”, konstatera­r Stahre.

Häcken kör över IFK Göteborg och tar första derbyseger­n sedan 2011. ”Att vi var det vassare laget i den här matchen är glasklart. Det var Häckens kväll”, säger Stahre efter 4–0-resultatet.

Allsvenska­ns sista omgång. Häcken har möjlighete­n att nå en Europaplat­s. Trots 2–1-seger mot Malmö slutar laget dock fyra.

14 november 2016: 18 mars 2017: 2 maj 2017: 5 november 2017:

Häcken meddelar att Mikael Stahre har valt att bryta sitt avtal och lämna klubben.

23 november 2017:

andra har. Jag är jävligt besviken.

Vad säger du om hans tid i klubben?

– Jag vet inte. Just nu skiter jag i det. Att vi kom fyra. Jag vill inte klä det i ord just nu. HUVUDPERSO­NEN SJÄLV DÅ? Vart ska han? Till USA och MLS vad det verkar. Enligt uppgifter är det San José Earthquake­s som har kommit med det där erbjudande­t som Stahre inte ville tacka nej till.

Går flytten i lås kommer Stahre, som tidigare tränat AIK och IFK Göteborg i allsvenska­n, testa vingarna utomlands för tredje gången i karriären. Tidigare har han varit verksam i Kina och Grekland.

 ?? Bild: ANDREAS L ERIKSSON ??
Bild: ANDREAS L ERIKSSON
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden