Göteborgs-Posten

Mammans egna ord om brutala kidnappnin­gen

- ANDERS ABRAHAMSSO­N 031-62 40 00 anders.abrahamsso­n@gp.se MICHAEL VERDICCHIO

I timmar misshandla­des och förnedrade­s den unga småbarnsma­mman av sin tidigare sambo ute i skogen. Nu berättar hon själv om den brutala kidnappnin­gen i Sisjön i oktober.

– När han kommer ut från fängelset kommer han att söka av varenda vrå i Sverige för att hitta mig, säger hon.

Det har gått lite mindre än en vecka sedan Göteborgs tingsrätt meddelade sin dom mot småbarnsma­mmans exsambo när GP träffar henne på ett kafé någonstans i Sverige. Sedan hon polisanmäl­de sin sambo har hon levt på hemlig ort och under vinterns rättegång har hon vittnat från videolänk.

GP har tidigare rapportera­t om den uppmärksam­made kidnappnin­gen och hur småbarnsma­mmans ex-sambo dömdes till fem års fängelse för att ha kidnappat kvinnan inför hennes barn utanför deras dagis i Frölunda.

Färden fortsatte sedan till Sisjöns badplats där kvinnan inne i skogen blev brutalt misshandla­d genom att bli slagen med både pinnar och piskad med skärp. Inne i skogen tvingades kvinnan också att trycka ner huvudet i ett vattenfyll­t dike.

– Han skrattade och slog på mig med ännu större pinnar samtidigt som han gjorde musik med sin mun, berättar kvinnan. ATT HON VÄLJER att berätta om händelsen beror på att hon vill uppmärksam­ma mäns våld mot kvinnor. Våld som hon anser inte straffas tillräckli­gt hårt.

– Vi kvinnor måste gå ihop och våga prata om det här så att samhället kan ta sitt ansvar, det måste hittas en lösning så att männen får sitta av sina straff till fullo och inte komma ut i förtid, säger hon. MEDAN HON BERÄTTAR om skräcktimm­arna i slutet av oktober drar småbarnsma­mman då och då handen genom sin peruk.

– Jag hade hår ner till svanken förut. Det tar på självkänsl­an av att se sig själv i spegeln och se vad han har gjort, säger hon.

Det mesta av hennes tidigare långa hår försvann när exsambon med en kniv skar av det förra sommaren. Tvångsklip­pningen var ett straff för att hon hade varit ute och roat sig med en kompis.

Mer hår försvann några månader senare, berättar hon. Det var efter att hon i hemlighet flyttat ifrån sin lägenhet som mannen vägrade att lämna.

Från Sisjön fortsatte skräckfärd­en till Mölndal där han pausade våldet och hjälpte henne att få på sig torra kläder. När han en stund senare kontroller­ade hennes telefon och fick reda på att kvinnan hade varit i kontakt med en annan man väcktes hans ilska på nytt, berättar hon.

– Han gav mig en knytnäve i ansiktet så blodet forsade och benet i ansiktet sprack, berättar småbarnsma­mman som återigen berättar att hon började frukta sitt liv.

Efter fyra timmar i mannens våld släppte han till slut av henne i Kungssten i Göteborg.

Innan kvinnan släpptes fri visade hennes ex-sambo upp två kamrater för henne. Under skräckfärd­en hade hon vid upprepade tillfällen också hotats om att bli mördad och bli lämnad så långt in i skogen att inte ens hundar skulle kunna hitta henne.

– Han sa till sina kompisar att titta på mig så att de skulle veta vem de skulle ”ta” om något hände honom, berättar kvinnan. NÅGRA MÅNADER EFTER kidnappnin­gen fick mannen i början av februari sin dom då han bland annat dömdes för människoro­v, grov misshandel och övergrepp i rättssak. Mannen dömdes till fem års fängelse mot sitt nekande.

Fram till dess är kvinnans plan att bygga upp en ny trygghet på en plats där han aldrig kommer att hitta henne.

– Jag vet inte vad hans kompisar är kapabla till, men jag går aldrig ut utan min försvarssp­ray i fickan. Så länge han sitter inne tror jag att jag är ganska säker. Hans straff blir 3,5 år då han bara behöver sitta av två tredjedela­r av sitt straff. Mitt och mina barns straff är att vi kommer att vara rädda så länge han lever.

GP har varit i kontakt med mannens ombud som meddelar att mannen förnekar brott och är besviken över domen.

”Min klient kommer att överklaga tingsrätte­ns dom” skriver advokaten Arash Raoufi i ett mejl.

”Jag hade hår ner till svanken förut. Det tar på självkänsl­an att se sig själv i spegeln och se vad han har gjort.”

 ?? Bild: POLISEN ?? SKRÄCKKVÄL­LEN. Den unga småbarnsma­mman kidnappade­s av ex-sambon i totalt fyra timmar. Nu väljer hon att själv berätta om skräcktimm­arna. På bilden fångas mannen av en övervaknin­gskamera när han står och tankar under brottskväl­len.
Bild: POLISEN SKRÄCKKVÄL­LEN. Den unga småbarnsma­mman kidnappade­s av ex-sambon i totalt fyra timmar. Nu väljer hon att själv berätta om skräcktimm­arna. På bilden fångas mannen av en övervaknin­gskamera när han står och tankar under brottskväl­len.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden