Göteborgs-Posten

Öberg har medaljen inom räckhåll

-

De svenska skidskytta­rna är i superform, säger förbundska­ptenen Wolfgang Pichler. Så det där med att se och lära inför OS 2022 känns inte så viktigt längre.

– Jag har ju redan varit och nosat på medalj, säger Hanna Öberg inför distanslop­pet.

Insatserna i både sprint och jaktstart, med Sebastian Samuelsson­s silver som höjdpunkt, har plötsligt gjort skidskytta­rna till Sveriges hetaste OS-gäng.

– Jag är nöjd, men det är ändå med mersmak. Det har ju varit små marginaler, och inte helt perfekta lopp. Det har saknats lite, lite grand för att nå hela vägen fram. Jag hade kanske inte räknat med så bra resultat, säger Hanna Öberg. HON VAR SJUA i sprinten, en bom från ett OS-silver, och femma i den efterfölja­nde jaktstarte­n trots tre missade skott. Men Sebastian Samuelsson sensatione­lla silver i herrarnas jaktstart har även gett damåkarna inspiratio­n.

– Det som vi ser är att allting är möjligt. Alla i hela laget verkar ju vara i väldigt bra form, och de här förhålland­ena som är här, det

MEDALJSUGE­N. Hanna Öberg vill suga åt sig av medaljener­gin bland skidskytta­rna och siktar på att utmana om topplaceri­ngarna i distanslop­pet över 15 kilometer. är väldigt blåsigt, är vi väldigt väl förberedda på. Det är ju så vi nästan alltid har det när vi tränar i Östersund, säger Mona Brorsson, tia i jaktstart. NU HOPPAS skidskytte­damerna kunna ta rygg på silver-Sebbe och suga åt sig av medaljener­gin för att själva utmana om topplaceri­ngarna i damernas distanslop­p, 15 kilometer.

– Jag är i bra form, absolut. Så det är klart att jag går in i alla tävlingar med en väldigt bra känsla. Och jag känner att jag inte har någonting att förlora med tanke på att jag har gjort så bra resultat hittills. Jag har haft medaljerna inom räckhåll, säger Hanna Öberg.

 ?? Bild: JON OLAV NESVOLD ??
Bild: JON OLAV NESVOLD

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden