Göteborgs-Posten

Lias förlorad för Frölunda – kvar i USA

- FREDRIK JANLIND

Lias Andersson är nu förlorad för Frölunda Indians – ett tapp som klubben haft på känn. Men någon ersättare är inte på väg in.

– Vi ville ha hem Lias, säger sportchefe­n Fredrik Sjöström.

Det blev ingen fortsättni­ng för Lias Andersson i Frölunda. Under tisdagen bekräftade Frölunda att New York Rangers valt att behålla 19-åringen – något som inte direkt kom som någon skräll för Frölunda – även om klubben hade vissa förhoppnin­gar om att få tillbaka honom.

– Vi fick beskedet under måndagen. Det är ju Rangers beslut och det är bara att acceptera det. Vi har varit tydliga med att vi ville ha hem Lias för att förstärka oss så det är ju tråkigt för oss. Sen är han Rangersspe­lare och vi får bara acceptera FREDRIK SJÖSTRÖM Sportchef i Frölunda detta, säger sportchefe­n Fredrik Sjöström.

Ni har flera andra draftade spelare, någon mer som kan försvinna?

– Nej, så kommer det inte att bli.

Vad händer nu med truppen? Förstärker ni?

– Vi har förstärkt under säsongen med flera spelare och vi kommer inte att göra det nu. Vi känner oss nöjda med de killarna vi har och vi har fått både bredd och djup i vår uppställni­ng och känner oss nöjda så. UNDER SÄSONGEN HAR Frölunda med Fredrik Sjöström i spetsen ”tvingats” göra flera värvningar. Värvningar som alla fallit väl ut med Adam Pardy, Jan Mursak, Joel Mustonen och Mike Weber som dock fick avsluta sin karriär efter en allvarlig knäskada.

– Där är vi nöjda. Det är spelare som har kommit in på ett bra sätt känner vi och vi är nöjda över hur laget ser ut. Nu gäller det att maximera allting sista delen av säsongen och ha alla i form. Det finns en jäkla kompetens i det här laget och det kommer vara tufft hela vägen in.

Fönstret för att värva spelare stänger 15 februari för de svenska klubbarna. Det kan dock komma en öppning i det fönstret för Frölunda – om någon av klubbens OS-spelare går sönder. DÄREMOT LÅNAR FRÖLUNDA ut forwarden Oliwer Fjellström till Björklöven. 19-åringen kommer göra två matcher för klubben, mot Modo och Vita Hästen innan han är tillbaka hos Frölunda i början på nästa vecka.

Björklöven har sedan tidigare även lånat in Filip Westerlund från just Frölunda.

Under OS har SHL nu ett uppehåll vilket gör att spelarna i Frölunda får träna desto hårdare. Nästa match i SHL är 24 februari då Frölunda sätter sig på bussen till Örebro.

”Vi har förstärkt under säsongen med flera spelare och vi kommer inte att göra det nu.”

 ?? Arkivbild: MICHAEL ERICHSEN ?? FÖRLORAD FÖR FRÖLUNDA. Lias Andersson, 19, lämnade HV71 för Frölunda inför den här säsongen. Det blev dock bara 22 matcher för talangen innan New York Rangers valde att behålla honom.
Arkivbild: MICHAEL ERICHSEN FÖRLORAD FÖR FRÖLUNDA. Lias Andersson, 19, lämnade HV71 för Frölunda inför den här säsongen. Det blev dock bara 22 matcher för talangen innan New York Rangers valde att behålla honom.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden