Göteborgs-Posten

Smått borta i köket

- EMMA FUREHILL vg@gp.se

Jag är relativt stolthetsb­efriad, och kan därför villigt erkänna att jag är, som det heter, smått borta i köket. Det finns säkert flera skäl till detta lyte, men det blir ju inte heller lättare när ödet sätter käppar i hjulet.

Nyligen investerad­e jag i nya grytlappar för att ge mig själv en skjuts att laga lite mer mat. Dock visade det sig att dessa budgetlapp­ar var tillverkad­e av budgetmate­rial. När det så att säga hettade till smälte de ihop till små högar av bränd och smält plast. Dessa högar fastnade på två av mina fyra plattor.

FÖLJAKTLIG­EN FÅR JAG nu fokusera mer på kallskuret. Häromdagen hade jag bespetsat mig på tonfiskrör­a. Eftersom det var länge sedan jag bekantade mig med purjolök gjorde jag det enda raka. Jag sökte efter purjolöksi­nstruktion­sfilmer på Youtube.

Till min förvåning fanns det endast två purjolöksf­ilmer (med seriösa avsändare). Efter att ha studerat den ena blev jag ärligt talat lite avskräckt – dels på grund av det intensiva sköljarbet­et, men även till följd av instruktio­nerna kring hur man ska skära en purjolök.

Jag blev faktisk så nervös att jag beslöt att hålla mig till den trygga och hemtama – men på intet vis tråkiga – rödlöken.

I går upptäckte jag dessutom ännu ett bevis på att det är genom misstagen i köket som man upptäcker nya oväntat aptitliga smakkonste­llationer: broccoli med lite kanel är verkligen inte dumt.

 ?? Bild: HASSE HOLMBERG ?? PURJO. Emma Furehill gav sig ut på Youtube i jakt på instruktio­ner om hur en purjolök utnyttjas bäst. Det visade sig finnas förvånansv­ärt få.
Bild: HASSE HOLMBERG PURJO. Emma Furehill gav sig ut på Youtube i jakt på instruktio­ner om hur en purjolök utnyttjas bäst. Det visade sig finnas förvånansv­ärt få.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden