Göteborgs-Posten

Enkel premiärseg­er – nu väntar Kanada

-

OS-premiären slutade med en lätt 9–3-seger mot Danmark. I nästa match väntar medaljkonk­urrenten Kanada.

OS-debutanter­na i lag Anna Hasselborg visade inga som helst nerver i öppningsma­tchen mot Danmark i Gangneung curlingcen­ter i Sydkorea.

Lugnt, säkert och metodiskt utnyttjade spelarna danskornas misstag – i första och i tredje omgången – och gick upp till en 3–0-ledning.

– Ja, det kändes som att vi var lite närmare i kommunikat­ion, isläsning och hur vi lade dit stenarna. Vi hade snäppet bättre koll, sade Sofia Mabergs i det svenska laget. MED TVÅPOÄNGAR­EN I femte tog Sverige ett klart grepp om matchen och med en ny tvåa i den följande omgången var matchen i princip över. Efter ännu en tvåa, i åttonde omgången, gav Danmark upp.

– Det var superskönt och supervikti­gt att vi fick komma in med en bra start, sade Sofia Mabergs.

– Det var en stabil match, en skön förstamatc­h.

För debutanter­na Anna Hasselberg, Sara McManus och Mabergs, samt OS-erfarna Agnes Knochenhau­er, var det även ett bra istest inför torsdagens möte med medaljkonk­urrenten Kanada.

– Vi fick slå många olika slag och fick lära oss isen. Det kändes väldigt bra, sade Mabergs.

Hur ser du på matchen mot Kanada?

– Det är en tuff match, absolut. Det är ett av de svåraste lagen vi kommer att möta. Vi måste gå ut på tå och verkligen ta vara på vad vi lärde oss av den här matchen, och så ska vi se till att ge dem en match.

 ?? Bild: ANDREAS HILLERGREN ?? ENKEL SEGER. Sofia Mabergs satte tonen för den svenska premiärseg­ern med att släppa lag Hasselborg­s första sten i OS-sammanhang.
Bild: ANDREAS HILLERGREN ENKEL SEGER. Sofia Mabergs satte tonen för den svenska premiärseg­ern med att släppa lag Hasselborg­s första sten i OS-sammanhang.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden