Göteborgs-Posten

”Så ska det helt enkelt inte gå till”

- ETEZAZ YOUSUF

Kommunstyr­elsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S) fördömer den före detta personaldi­rektörens agerande.

– Så ska det inte gå till helt enkelt, det är helt fel, säger hon till GP.

Göteborg stads tidigare personaldi­rektör Karin Åhström sparkades från sin tjänst i början av 2017. Med det fick hon rätt till en fallskärm på 95 000 kronor i månaden i upp till 18 månader.

Mellan september 2017 och februari 2018 tog hon upp ett jobb som konsult i Alingsås kommun med en timlön på 1 500 kronor. Uppdraget redovisade­s aldrig för Göteborg stad och hon fick fortsatt ta del av fallskärme­n i sin helhet.

Ann-Sofie Hermansson (S), kommunstyr­elsens ordförande, fördömer den tidigare personaldi­rektörens agerande.

– Förutsatt att det har gått till på det sättet är det ju förfärligt. Det är inte så det är menat att gå till, tar man ett annat jobb ska det finnas avräkning, säger hon. HERMANSSON KÄNNER INTE till de juridiska aspekterna, men konstatera­r att det inte är så här det ska gå till.

– Det är möjligt att det går att göra så här juridiskt, men det spelar ingen roll, det är inte så det är tänkt. Moraliskt fel är det ju, och då måste det fördömas i moralisk mening.

Jonas Ransgård (M), 2:e vice ordförande i kommunstyr­elsen, är också kritisk till Karin Åhström. Han menar att hennes avtal är av det nyare slaget där inkomst i bolag även ingår.

– Jag tycker att agerandet är stötande och dessutom strider mot hennes avtal. Jag förutsätte­r att staden driver vidare frågan och begär återbetaln­ing, säger han och fortsätter:

– Avgångsved­erlaget är tänkt som en inkomstgar­anti medan man söker nytt jobb. Det är inte tänkt som en stor påse pengar man får oavsett. Att ta ut ersättning­en i ett annat bolag är ett sätt att kringgå det. DESSUTOM MENAR JONAS Ransgård att agerandet, utöver den ekonomiska smällen, får konsekvens­er för Göteborg stad.

– Det skadar ju förtroende­t, säger han.

 ??  ?? FÖRDÖMER. Ann-Sofie Hermansson (S) fördömer den före detta personaldi­rektören Karin Åhströms agerande.
FÖRDÖMER. Ann-Sofie Hermansson (S) fördömer den före detta personaldi­rektören Karin Åhströms agerande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden