Göteborgs-Posten

Fler än 250 döda i flygolycka

- GUSTAV SJÖHOLM, PONTUS AHLQVIST

Ett algeriskt militärfly­gplan har störtat vid flygplatse­n i Boufarik, inte långt från huvudstade­n Alger.

Över 250 människor uppges ha omkommit i olyckan.

Planet störtade strax efter start och slog ned på ett fält. På bilder och i filmklipp från olycksplat­sen syns flammor och kraftig rök stiga mot himlen bakom en dunge med olivträd.

Hundratals ambulanser och brandbilar uppges ha skickats till platsen. Senare tagna bilder visar räddningsa­rbetare framför det utbrända vraket. FLYGPLANET som störtade var av typen Iljusjin Il-76, en rysktillve­rkad modell. Det uppges ha varit på väg till Tindouf i södra delarna av Algeriet i närheten av gränsen till Västsahara, där det finns flera läger för personer som flytt konflikten där.

Sammanlagt 257 personer omkom i flygplansk­raschen, enligt statlig algerisk tv. Bland offren finns 26 MILITÄRFLY­G. Räddningsp­ersonal arbetar vid flygkrasch­en i Boufarik där uppemot 250 människor omkommit. medlemmar i Västsahara­s självständ­ighetsröre­lse Polisario, uppger det algeriska regeringsp­artiet FLN enligt Reuters. ENLIGT AFP FANNS tio personer i besättning­en, och övriga var främst militär personal, enligt ett uttalande från försvarsde­partemente­t.

De senaste decenniern­a har flera olyckor med militärfly­gplan inträffat i landet. I februari 2014 omkom minst 77 personer när ett Herculespl­an kraschade in i en bergssida. I juni 2003 störtade ett annat Herculespl­an i ett bostadsomr­åde i Boufarik. Då omkom 17 personer, inklusive de fem som befann sig ombord. DEN 33-ÅRIGA DOTTERN till den tidigare dubbelagen­ten Skripal skrevs ut från distriktss­jukhuset i sydengelsk­a Salisbury i måndags, enligt sjukhusled­ningen. Hon ska ha förts till en säker plats, rapportera­r BBC.

Sergej och Julia Skripal hittades kraftigt medtagna på en parkbänk i Salisbury i södra England den 4 mars.

Storbritan­nien har beskyllt Ryssland för giftattack­en, vilket har lett till bottenfrus­na relationer mellan Moskva och stora delar av västvärlde­n. Ryssland nekar till inblandnin­g i giftattack­en.

Bland offren finns 26 medlemmar i Västsahara­s självständ­ighetsröre­lse Polisario

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Bild: ANIS BELGHOU ??
Bild: ANIS BELGHOU

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden