Göteborgs-Posten

Hellströms lag direkt på gp.se

- ANDREAS LITHANDER andreas.lithander@gp.se

FC Linné gjorde sig känt som laget där Håkan Hellström spelade. Och sportsligt avancerade det fort – från division 7 till 4 på tre säsonger. Efter två raka nedflyttni­ngar är laget dock tillbaka i division 6 – och trivs väldigt bra.

– Vi hör hemma i toppen, men jag vet inte om vi vill gå upp, säger Jesper Strand, assisteran­de tränare och spelare i FC Linné.

Säsongen har börjat bra för Linné med två raka segrar, 4–3 hemma mot Proletären och 3–1 borta mot AIF Göteborg. Laget är topptippat i serien med Önnered och Tynnered, och truppen är bred nog – 30 man stark – för att utmana.

Ändå är det med stor tvekan i rösten som Jesper Strand pratar om en eventuell återkomst till division 5: – FRÅGAN ÄR om vi vill tillbaka till femman... vi gjorde en snabb resa från sjuan till fyran på tre år men sedan har vi dalat igen. Alla i laget trivs bra med att träna en gång i veckan, som vi alltid har gjort.

Trots de senaste årens tillbakagå­ng i seriesyste­met menar Jesper Strand att laget har bättre spelare nu än när det låg i division 4.

– Konstigt nog har vi fått in bättre spelare, och de flesta som var med i fyran är kvar. Men det var ett problem i fyran att vi var lite för gamla och inte riktigt orkade. Nu har vi fått in killar som är 22-23 år och då ska vi kunna göra bra resultat.

Sju nyförvärv har det blivit inför säsongen, bland annat 21-årige Teodor Fogell Sandklef som hämtades från Öis inför säsongen. Två spelare med erfarenhet från spel med Utsikten i superettan och division 1 finns också i truppen, Andreas Palmquist och John Andersson. MEN DEN STÖRSTA profilen i klubbens historia, Håkan Hellström, finns inte med i truppen Han var senast med och spelade 2015.

– Håkan har inte så mycket kontakt med klubben, men han finns alltid med i bakgrunden. Han är fortfarand­e registrera­d som spelare och han släpper vi inte, då kostar det pengar! säger Jesper Strand.

 ??  ?? SPELARE. Håkan Hellström har inte spelat i FC Linné sedan 2015 men är fortfarand­e registrera­d som spelare i klubben.
SPELARE. Håkan Hellström har inte spelat i FC Linné sedan 2015 men är fortfarand­e registrera­d som spelare i klubben.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden