Göteborgs-Posten

Pixbos säsong över efter ny rysare

- EMMA TONNVIK

Pixbo var tvungna att besegra IKSU på bortaplan för att hålla liv i semifinals­erien. Men Pixbo fick en mardrömsst­art och IKSU blev för svåra – efter en ny förlängnin­gsrysare.

– Vi är så jävla nära men tyvärr drar de det längsta stråt i sudden, säger en besviken Stephanie Boberg.

IKSU vidare med 3–0 i matcher

Inför onsdagens semifinal hade Pixbo 2-0 i matcher emot sig och var tvungna att vinna för att hålla liv i finaldrömm­en. De två tidigare semifinale­rna har gått till straffar respektive förlängnin­g och väl där har IKSU varit det starkaste laget. PIXBO FICK EN riktig mardrömsst­art. Efter första perioden var ställninge­n 3-0 till hemmalaget och Pixbo hade bara lyckats få iväg tre skott.

Sen tände Pixbo till.

– Vi är inte riktigt med första perioden och kommer ut som ett helt nytt lag och gör en väldigt bra andra period och tar över matchen, säger Stephanie Boberg.

Pixbo lyckades reducera två gånger om till 3-2. Pixbos forcering fortsatte i tredje perioden. Efter bara två minuter kom kvittering­en och tre minuter senare kunde Isabell Krantz ge Pixbo ledningen med 3-4. KNAPPT HANN PIXBO fira ledningen innan IKSU kvitterade. 4-4 stod sig perioden ut och matchen gick till förlängnin­g – igen. Där tog det bara 46 sekunder innan IKSU:s Iza Rydfjäll hittade målet och skickade Pixbo ur SM-slutspelet.

– Vi har matchen från andra och är så jävla nära men tyvärr drar de det längsta stråt i sudden, säger Boberg och fortsätter:

– Jag kan tycka att det är lite orättvist. I första matchen har vi ett mål som är lite tveksamt och det är lite så, vi får jobba i uppförsbac­ke i alla matcher. Det är turen och marginaler­na som avgör.

 ??  ?? SLUTSPELAT. Josefin Wålinder deppar.
SLUTSPELAT. Josefin Wålinder deppar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden