Göteborgs-Posten

Lindberg har njutit efter majorskräl­len

- CARL GÖRANSSON

Pernilla Lindberg tävlar igen den här veckan – och hon njuter av att göra det som nybliven majorvinna­re.

– Första dagarna kändes det väldigt overkligt, men nu känns det som att det har sjunkit in och det är riktigt läckert, säger Lindberg.

31-åringen från Bollnäs har haft drygt en vecka på sig att smälta den överraskan­de segern i ANA Inspiratio­n. Årets första golfmajor krävde totalt åtta håls särspel – och spel även på måndagen – innan Lindberg hade avgjort dramat på Mission Hills i Kalifornie­n. Nu har hon tagit sig till Hawaii, där LPGA-touren rullar vidare på Ko Olina Golf Club.

– Det har verkligen gått i ett, framför allt de första dagarna var det mycket intervjuer som skulle göras. Men det var roligt. Jag har bara njutit, säger Lindberg.

– Det känns härligt och

LPGA-touren rullar vidare på Ko Olina Golf Club.

HAWAI NÄSTA.

samtidigt så stort. Jag hade ju ett mål i år att vinna en tävling, men hade kanske inte trott att det skulle vara en major så snabbt. För första gången i min karriär känns det som att jag har tagit ett stort steg framåt och uppåt, i stället för små steg i rätt riktning hela tiden. ATT SVENSKAN HAR fått en högre status märks direkt. De två första rundorna har hon placerats i en treboll tillsamman­s med två andra tidigare majorvinna­re, thailändsk­an Ariya Jutanugarn och nyzeeländs­kan Lydia Ko.

– Det brukar kunna ge ett bra ”momentum” i bollen och förhoppnin­gsvis kan vi alla spela bra, säger Lindberg, som har klättrat från 95:e till 33:e plats på världsrank­ningen efter segern.

Vad har du för förväntnin­gar på tävlingen?

– Jag ska verkligen försöka gå ut och inte ha förväntnin­gar på mig själv, utan bara försöka göra min grej igen, säger Lindberg.

Känns det lätt eller svårt att ladda om?

– Både och. Det kändes lite svårt först, men när jag väl gick ut och spelade 18 hål inspel så kändes allt likadant. FÖRUTOM LINDBERG FINNS ytterligar­e fem svenskor i startfälte­t: Anna Nordqvist, Madelene Sagström, Camilla Lennarth, Daniela Holmqvist och Martina Edberg.

Efter den här veckan ska Lindberg även tävla i Los Angeles och San Francisco. Årets andra major, US Open, avgörs i månadsskif­tet maj–juni.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden