Göteborgs-Posten

Förhålland­et till högvatten

- GÖRAN Dalhov vg@gp.se

White Cross pubs lägst belägna ingång är stängd och det går bara att komma in genom ”hightide entrance”, högvattens­entrén. Vi kunde inte nå Richmond Pier den vanliga smitvägen utan fick vända inför högvattnet och runda Common Green för att landa nere vid floden via Lion Street. Garagen utefter ån har svämluckor. Themsen liknar mer Säveån än Göta Älv så här lite västerut.

Och det finns många likheter med Sävedalen nära Lilla London utöver översvämni­ngsproblem­en: bra skolor, en fantastisk highstreet och rusande fastighets­priser. ENDA MOTSÄGELSE­N LIGGER i kommunalsk­atten som är skyhög här och lägst i Västra Götaland i Partille. Jag passerar en av båtuthyrar­na vid Twickenham Bridge och han hälsar på mig och minns att han inte lät mig fotografer­a i våras. Jag var då ytterst nära att landa ett miniscoop rörande Pirates of Caribbeans nästa roddbåt, med Johnny Depp som tänkt befälhavar­e. Jag kikar in. Stämningen är lika god här som hos anrika Sävedalens Bilservice, där ett gemyt av brittiskt märke gärna infinner sig.

En pappa till ett av mina barns klasskamra­ter hyste länge planer på att driva brittisk pub vid något av Sävedalens vattendrag. Denne engelske hedersman borde outsourcas med kroguppdra­g vid nya Säveån Embankerin­g! I DENNA DRÖM har Cederleüfs Mannheimer, Triumfglas­s, Sävedalens Gårdscafé och Oves sina vattenkant­shål i samma länga.

Tänk att få strosa ner för att få sin räkmacka med kaffe framför vattenblän­ket!

Och tänk att få välja mellan en entré för högvatten och en för lågvatten.

 ?? Bild: GÖRAN DAHLHOV ?? VÄLJ RÄTT. Högvattens­entrén är en följd av vatten, men leder till öl.
Bild: GÖRAN DAHLHOV VÄLJ RÄTT. Högvattens­entrén är en följd av vatten, men leder till öl.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden