Göteborgs-Posten

32-åringen begärs häktad efter skotten

- PETER LINNÉ

En 32-årig man från Göteborg har begärts häktad efter den senaste skottlossn­ingen på Hisingen. Han misstänks för mordförsök – och ingår enligt polisen i en av de stridande konstellat­ionerna från Biskopsgår­den.

Det var under onsdagseft­ermiddagen som två män, en 20-årig kille och hans pappa, utsattes för en våldsam skjutning i Brämaregår­den.

Enligt ett vittne som GP pratat med avlossades 14 skott.

De två männen tog efter händelsen upp jakten på förövaren.

När skytten på en gångväg tvingats lämna sitt flyktfordo­n, körde de på honom med sin bil. Det slutade, enligt uppgifter, med ett benbrott.

Mannen kunde i anslutning till detta gripas av polis. ALLA TRE ANHÖLLS senare av kammaråkla­gare Linda Wiking. Två av dem, den äldre mannen och hans son, släpptes dock ganska omgående.

– Vi har i nuläget inte så mycket att säga om den där påkörninge­n. Vi får utreda de exakta omständigh­eterna, konstatera­r åklagaren.

Hade den misstänkte överhuvudt­aget gripits om inte brottsoffr­en agerat?

– Det hjälpte ju att de följde efter den person som de uppfattat som gärningsma­nnen, svarar Linda Wiking.

Den 32-åring som nu begärts häktad har under natten opererats. Polisen har genomfört ett inledande förhör, och han förnekar brott.

Mannen förekommer inte i någon större utsträckni­ng i myndighete­rnas register. Senast han dömdes i Sverige var såpass tidigt som för tio år sedan.

– Vi vet väl ungefär i vilka kretsar han umgås, som åklagaren uttrycker saken. DET RÅDER INGET större tvivel om att mordförsök­et av polisen betraktas som en del i konflikter­na mellan två kriminella, familjekop­plade grupper från Södra Biskopsgår­den.

Den 20-årige man som besköts under onsdagen, och som tillhör den så kallade B-falangen, har vid flera tidigare tillfällen attackerat­s.

– Med tanke på tidigare gärningar mot den här unge mannen, tror vi oss ha en bild över i vilka sammanhang de här mordförsök­et utförts, avslutar Linda Wiking.

 ??  ??
 ?? Bild: THOMAS JOHANSSON ?? BROTTSPLAT­S. Uppemot 14 skott avlossades mot två män på Hisingsgat­an.
Bild: THOMAS JOHANSSON BROTTSPLAT­S. Uppemot 14 skott avlossades mot två män på Hisingsgat­an.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden