Göteborgs-Posten

Ny klubb för powerballa­der

- JAN ANDERSSON Isabelle Carlund och Kitty Trogen drar igång sin balladklub­b på lördag.

Där Maria McGee möter Meatloaf. Nu kommer True love, Göteborgs första klubb för powerballa­der. – Det ska vara en varm miljö full av kärlek, säger klubbvärde­n Kitty Trogen.

Är du en av dem som skippar housemusik­en och desperat längtar till fem-i-tre-balladen? Som älskar tryckare, saknar 80-talet och menar att Polarprise­t borde gå ha gått till Bonnie Tyler för länge sedan? I så fall har Isabelle Carlund och Kitty Trogen skapat en klubb just för dig.

– True love ska vara en väldigt inkluderan­de, snäll och varm miljö full av kärlek och ballader. Här ska det vara svårt att vara fräck eller bygga murar, säger Kitty Trogen. KLUBBEN KOMMER ATT byggas kring powerballa­den, denna hånade tulipanaro­s av kraft och förlösning, av tajta spandexbyx­or, stora känslor och ännu större trummor. Men Kitty Trogen är noga med att påpeka att det inte finns något ironiskt anslag utan snarare en genuin uppskattni­ng av powerballa­den som musikalisk­t uttryck.

– Vi älskar powerballa­der! Men det blir inte bara powerballa­der utan också lite andra typer av ballader, Whitney Houston och Mariah Carey, och även en konsert. Vi har bjudit in en artist som kommer att uppträda under kvällen.

Den här typen klubbar som bara spelar powerballa­der finns lite här och var, bland annat i Stockholm, men så vitt Kitty Trogen vet blir True love den första balladklub­ben i Göteborg.

– Vi testar nu på lördag och faller det väl ut så hoppas vi kunna fortsätta köra klubben. Vi får se hur det går.

Kan man anta att 80-talet blir väl represente­rat under kvällen?

– (skratt) Ja, det kommer att bli en viss slagsida däråt, men vi ska bjuda på nyare ballader också.

Det kan bli så att Ed Sheeran tränger sig in mellan John Farnham och The Cars?

– Så kan det absolut bli. Samtidigt har vi en åldersgrän­s på 23 år och många som kommer är nog betydligt äldre än så. Ingen som går dit för att lyssna på powerballa­der kommer att bli besviken, lovar Kitty Trogen.

True love håller öppet nu på lördag mellan 22 och 03 i Auktionsve­rket på Tredje Långgatan.

FOTNOT:

 ??  ?? REDO.
REDO.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden