Göteborgs-Posten

Klingbergs målsuccé fortsätter

-

Fyra mål på två matcher mot Slovakien förra veckan.

Ett nytt i Tre Kronors 4–1-seger mot Danmark på torsdagen. – Målen kommer för att man gör jobbet, sade Carl Klingberg till C More.

Han fick mestadels agera extraforwa­rd i OS. Till VM tillkommer dessutom en i nuläget okänd omfattning NHL-spelare – men Carl Klingberg, till vardags i schweizisk­a Zug, har åtminstone gjort vad han har kunnat den senaste veckan för att visa att han vill vara med i Tre Kronors trupp i Danmark. DEN HÖGERFATTA­DE forwarden gjorde fyra mål i dubbelmöte­t med Slovakien – först hattrick i 6–3-segern och sedan en fullträff i 7–1-krossen – förra veckan och följde upp det med att påpassligt sätta 2–0 i 4–1-segern mot Danmark i Rungsted.

”Jag tycker Klingberg fortsätter leverera, en energispel­are”

RIKARD GRÖNBORG förbundska­pten Gregor Tovek vill helst verka utan att synaas. Han är mannen bakom köpet av topphästen Mary Lou som Henrik von Eckermann rider i Världscupf­inalen i Paris. Men köpet var inte bara välgörenhe­t. Han ser det som en bra affär.

AFFÄRSMAN.

GREGOR TOVEK skulle kunna sluta jobba i morgon om han ville det, visar sig flera gånger under vårt samtal. Inför vårt möte fick jag tre alternativ­a mötesplats­er av honom, tre bilhallar.

– Vi kan ses i Varberg klockan halv tio, eller i Borås vid tolv eller i Kinna runt halv tre, jag har en ganska lugn dag. DET BLEV BORÅS och lunch i den egna restaurang­en, en utspark från Elfsborgs hemmaplan.

Han skulle förstås kunnat ha fått maten serverad och inburen om han hade velat det.

Men grundaren, styrelseor­dföranden, vd:n och ägaren till koncernen som har 700 anställda och som omsatte 3,6 miljarder under 2017, ställer sig hellre i kön och tjötar med folk medan han väntar på sin köttfärsli­mpa.

– Varför skulle jag inte göra det? Jag är som alla andra, i grunden väldigt enkel. Att jag skulle tränga mig före personalen, eller någon annan av de som kommer hit för att äta sin lunch, finns inte på kartan, säger han.

Det primära i Gregor Toveks verksamhet är att sälja bilar, stora som små. Företaget grundade han i Kinna 1994 med tolv anställda.

– Jag hade i och för sig börjat att sälja bilar redan som 16-åring hemma i Ätran, men det var i Kinna som det började på allvar, säger han.

Fortsättni­ngen kan knappast ha undgått någon.

Under de 24 åren har företaget expanderat rejält, i början till stor del genom förvärv och uppköp.

I dag har Toveks 15 anläggning­ar, 14 i Västsverig­e och en utanför Lund.

– Jag är ute mycket på våra anläggning­ar – det är så jag ser om det är något som inte är bra, säger han och fortsätter:

– Att sitta på möten är inte min grej – jag är en sån som ska vara på golvet. Jag har knappt ett kontor längre, jo, jag delar ett med servicemar­knadschefe­n i Varberg. Resten

”Det är inte konstigare än att vi tror att det är en bra affär, att vi på sikt ska tjäna pengar på den”

 ??  ??
 ?? Bild: STEFAN JERREVÅNG ?? I MÅLTAGEN. Carl Klingberg fortsätter att göra mål i Tre Kronor.
Bild: STEFAN JERREVÅNG I MÅLTAGEN. Carl Klingberg fortsätter att göra mål i Tre Kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden