Göteborgs-Posten

Fotbollspo­dden gästas av Schough

- JOEL TIVEMO

Med mindre än en vecka kvar till Göteborg FC:s seriepremi­är mot Rosengård gästas 031-Fotboll av ingen mindre än landslagso­ch GFC-anfallaren Olivia Schough.

Hon berättar om vad som överraskat henne mest under träningarn­a på Valhalla.

– Vi har nog seriens bästa målvakter. Jennifer Falk är extremt duktig också. Båda våra målvakter har haft tunga skador i huvudet, men peppar, peppar har det sett väldigt bra ut nu, säger hon i podcasten.

Efter att ha varit utlandspro­ffs i Tyskland och Ryssland återvände Olivia Schough till Eskilstuna 2015. ÅREN UTOMLANDS präglades mycket av att hon mådde mentalt dålig – och drogs med segdragna skador.

Hon avslöjar också hur den medicinska personalen i Ryssland behandlade spelarna.

– De ville ju alltid trycka in Göteborg FC:s nyförvärv Olivia Schough gästar GP-sportens fotbollspo­dd.

LANDSLAGSS­TJÄRNA.

en spruta i rumpan på mig. Sånt där var ju lite otäckt. Det tillät jag såklart aldrig dem göra. Doktorn sa bara: ”Vitamin, vitamin”. Det var jättevanli­gt.

Att hon valde att flytta ”hem” till Göteborg berodde främst på det sociala. Hon ville tillbaka till västkusten.

– Jag ville komma hem och ha något att göra utanför fotbollen. Jag var faktiskt inte så intressera­d av allt som kommer ske med laget. Mitt fokus var att må bra. Jag ville hem och och må bra utanför fotbollen också, säger hon. DESSUTOM DISKUTERAS såklart Örgryte, IFK Göteborg, Gais och BK Häcken i avsnittet, som går att lyssna till nedan.

 ?? Bild: STEFAN BERG ??
Bild: STEFAN BERG

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden