Göteborgs-Posten

Inledde med 7-0-vinst

-

Carl Hagelin stod för ett mål när hans Pittsburgh utklassade Philadelph­ia med 7–0 i Stanley Cupslutspe­lets första match. Men den stora matchhjält­en var Sidney Crosby som gjorde hattrick med matchens tre sista mål.

Hattricket var Crosbys tredje i de 149 Stanley Cupslutspe­lsmatcher han spelat. Men efter matchen pratar lagkaptene­n mer om andras insatser på isen.

– Vi fick de tidiga målen som fick oss att känna oss trygga. Före det släppte vi fler chanser än vi ville och Murray gjorde en viktig räddning, säger han, i ett videoklipp på nhl.com. UTAN MATT MURRAYS räddning hade det blivit 1–1 i matchen, vilket hade förändrat mycket, enligt Crosby.

– Men efter det får vi ett par snabba, ”Hags” gör ett och Jevgenij gör ett bra mål där och det gav oss verkligen momentum.

Efter Crosbys första mål i mitten av andra perioden, som tog matchen till 5–0, bytte Philadelph­ia ut målvakten Brian Elliot och ersatte honom med Petr Mrazek, men det hindrade inte Crosby från att sätta ytterligar­e två puckar i mål i sista perioden.

Pittsburgh­s Sidney Crosby gjorde hattrick i matchen mot Philadelph­ia som slutade 7–0.

Carl Hagelins 2–0-mål 3–0-mål i första perioden. kom tio minuter in i matchen, Sydney Crosby betonar att efter assist från Patric det trots den stora målskörden Hörnqvist inför hemmapubli­k. bara handlar om en av Hagelin fick en snygg sju matcher, och att målet är passning framför målet och att spela ännu bättre i nästa petade kvickt in pucken match. bakom Elliot.

– Ja, vi fick en riktigt bra start och spelade stabilt matchen igenom. Alla bidrog verkligen. Jag tycker till exempel att fjärdekedj­an gjorde sin bästa match på hela säsongen, säger Carl Hagelin till Aftonblade­t efter matchen.

HATTRICK.

– VI VET förstås samtidigt att det här inte säger så mycket om fortsättni­ngen. De kommer garanterat göra en bättre match nästa gång, det gäller att vara redo då. Men vi fick visa vad vi kan i kväll, det var skönt.

Hagelin noterades även för en assist till Jevgenij Malkins – DET FINNS alltid utrymme för förbättrin­g. Våra numerära överlägen var inte så skarpa, man måste bli bättre för varje match oavsett resultatet.

Pittsburgh har vunnit Stanley Cup de senaste två åren. Den andra matchen mellan lagen i serien, som avgörs i bäst av sju, spelas i Pittsburgh natten till lördag.

Winnipeg vann över Minnesota i deras första möte i Stanley Cup-slutspelet. Mikael Granlund noterades för en assist till Zach Parises 2–1mål för Winnipeg.

 ?? Bild: GENE J. PUSKAR ??
Bild: GENE J. PUSKAR

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden