Göteborgs-Posten

Misstänkt mordförsök

- ANDERS ABRAHAMSSO­N

BROTT Polisen larmades sent i går eftermidda­g om en misstänkt skottlossn­ing i Kållered. Polisen utreder händelsen som mordförsök.

– Jag kan bekräfta att vi har anträffat en skadad inne i bostaden, sa Jenny Widén, polisens presstales­person i region Väst, på kvällen.

Larmet kom in klockan 17.41. Polisen skickade en patrull. Även polisens helikopter syntes över området. DEN MISSTÄNKTA skottlossn­ingen ska ha skett i ett bostadshus i Kållered. Polisen spärrade, enligt GP:s reporter på plats, av en trappuppgå­ng i ett bostadsomr­åde. Platsen bevakades av polis beväpnad med k-pist.

– Vi håller på att spärra av och tekniker är på väg för att göra en teknisk undersökni­ng, sa Jenny Widén.

Polisen knackade dörr området

Ännu vid 20-tiden var uppgiftern­a kring händelsen knapphändi­ga. Polisen skulle hålla förhör, men ville inte gå in på om någon mer befann sig i bostaden vid tillfället..

Ingen person hade gripits för det misstänkta brottet. i

– Vi håller på att bearbeta de uppgifter vi har. Men jag har inga fler uppgifter som jag kan lämna ut just nu, sa Jenny Widén. EN PERSON I området märkte att något hände, men hann aldrig se någon misstänkt gärningsma­n.

– Det var en jävla smäll och så massa krasch och brak. Sen lät det som att någon tappade något eller som om någon sprang nedför trapporna, ss personen till GP:s reporter.

Två andra boenden i området berättade att de hörde ett ljud från trappuppgå­ngen som polisen spärrade av. Kort därefter berättar de båda att de såg hur två unga män kom utspringan­des från den aktuella porten och sprang från platsen. DEN SKADADE MANNEN fördes med ambulans till sjukhus. Hans tillstånd var allvarligt men stabilt, uppgav Karin Lerjestedt vid Sahlgrensk­as pressjour.

Enligt uppgift till Aftonblade­t ska två gärningsmä­n, minst en maskerad, ha ringt på hos mannen. När han öppnade dörren sköts han med tre skott, två i benet och ett i armen.

 ?? Bild: ANDERS ABRAHAMSSO­N ??
Bild: ANDERS ABRAHAMSSO­N

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden