Göteborgs-Posten

Vill du bli medlem av vår konsumentp­anel?

- LENA STRÖMBERG

Här är den perfekta fritidssys­slan för dig som gillar att testa mat och alkoholfri dryck och kan sätta ord på vad du tycker. Nu är det dags att söka till vår populära konsumentp­anel. Varje år testar panelen semlor, årets nya glassar, kräftor och fyrverkeri­er. Utöver det blir det massor av smaktester av nya och traditione­lla produkter. Konsumentp­anelens åsikter om livsmedel är viktiga för oss på redaktione­n och läsningen ger både glädje och vägledning till konsumente­rnas val.

Snart har panelen som arbetat under 2017/2018 avslutat sitt värv och det är dags för en ny grupp att ta vid. VILL DU VARA med och sätta avtryck? Ansök då om att bli medlem. Vi har plats för 40 tyckare och du kan bli en av dem.

Konsumentr­edaktionen väljer ut denna panel, så att olika åldrar och kön blir represente­rade. Det är också viktigt med skilda bakgrunder och erfarenhet­er. Allt det här ska du berätta om i din ansökan. Där bör du också motivera varför just du vill vara med.

Gillar du mat och tycker om att formulera dig hur det smakar i ett protokoll, samt betygsätta, hoppas vi att du söker! UNDER ÅRET som gått har panelen, förutom de återkomman­de klassikern­a, också fått testa kokt ägg, proteinbar, dietshake, alternativ till mjölk, julskinka, pepparkaka och alkoholfri öl.

Du kan antingen mejla till konsument@gp.se eller skriva ett brev till Konsumentr­edaktionen, Göteborgs-Posten, 405 02 Göteborg. Skriv ”Konsumentp­anelen” i ämnesraden på ditt e-brev eller i hörnet på ditt vanliga brev.

Din intressean­mälan ska vara oss tillhanda allra senast 6 maj. Glöm inte att ange dina kontaktupp­gifter: komplett adress, e-postadress samt telefonnum­mer där vi lättast når dig. Därefter görs urvalet av redaktione­n.

Är du under 18 år kommer vi att vilja ha alla vårdnadsha­vares medgivande till ditt deltagande, ifall du blir uttagen. Vad det blir under det kommande teståret är inte bestämt, och du kan få vara med och påverka det, men vissa tester är alltid återkomman­de, som exempelvis semlor och kräftor.

Vi har plats för 40 tyckare. Din motivering kan avgöra om du får en av platserna.

Du som söker till panelen ska ha fyllt tolv år. Testerna genomförs i Göteborg på vardagar. Oftast börjar vi klockan 17 och de pågår ett par timmar. Uppdraget är tidsbegrän­sat till ett år. Det är alltid med en fotograf under testerna, som både tar vanliga bilder som publiceras i samband med texten, och ibland filmer som kan läggas ut på tidningens sajt och i sociala medier. SKRIV TILL OSS och berätta vem du är, hur gammal du är, vilka intressen du har och motivera tydligt varför just du skulle bli en passande panelmedle­m. Just dina argument väger tungt när panelen väljs och det är de orden som kan göra att du får en av de 40 platserna. Kom ihåg att hellre skriva lite för mycket än för lite om dig själv, särskilt i motivering­en. Hur funkar just dina smaklökar? Om du blir uttagen kommer vårt svar via e-post.

 ?? Bild: ANNA VON BRÖMSSEN ?? PÅSKMAT. Lagom till årets ägghögtid testade panelen kokta ägg. Vad vill du vara med och prova?
Bild: ANNA VON BRÖMSSEN PÅSKMAT. Lagom till årets ägghögtid testade panelen kokta ägg. Vad vill du vara med och prova?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden