Göteborgs-Posten

Med fäbless för folkvagnar

Motor

- Mer info: ANNA BJÖRE

Han köpte första bubblan när han var 18 år. Nu har han ett av världens mest kompletta VWmuseum. Men i höst går allt under klubban. – Det är dags, säger Bengt Holmgren.

Att stiga innanför dörrarna till VW-museet i Pålsboda, några mil från Örebro, är en fröjd för alla folkvagnsä­lskare – och inte bara för dem. Även de som gillar kultur och historia får sitt lystmäte. Genom att följa utveckling­en av bilmodelle­n kan man se hur både mode och teknik förändrats från efterkrigs­tiden till 2000-talet.

På museet finns en komplett samling med bubblor, eller folkvagnar, från 1948 till 1975. Dessutom finns en folka som tillverkad­es år 2003. Då byggdes de sista bubblorna i Mexiko. Faktum är att den som står hos Bengt Holmgren kan vara en av de allra sista. Den rullade av bandet i juli det året.

– Den borde vara värd mycket pengar i dag, säger Bengt Holmgren och visar den blekblå rariteten som inte har rullat en endaste mil på vägen. MEN ÄVEN DE ÄLDRE

En samling av ett 60-tal Volkswagen­bilar från 1948 och framåt.

Bilar i originalsk­ick och även en del specialbyg­gen.

Museet är öppet första söndagen i varje månad från april till oktober. Grupper kan boka specialvis­ning.

Entré: 50 kronor (vuxen), 25 kronor (ungdom 12_16 år), fritt inträde (barn i målsmans sällskap).

Intressera­d av att köpa? Auktionen hålls av Bilwebauct­ions.se.

www.vwmuseum.se Holmgren.

Folkan var – tro det eller ej – en familjebil, även om vi tycker att den är på tok för liten nu. Några av museibilar­na har takräcken för packningen och en har en ställning att fästa underredet på barnvagnen i. Den lilla barnstolen i baksätet med egen ratt är fullkomlig­t livsfarlig för barn att färdas i. Trafiksäke­rhetstänka­ndet har utvecklats sedan dess. FRÅGAN ÄR HUR Bengt ska kunna skiljas från alla de här raritetern­a. För det ska han. Till hösten säljs så gott som alla bilar utom hans privata som han tävlar med i racing och rally. De står i en egen verkstad och i dem är allt utom skalet modernt och optimerat för fart.

– Jag har tänkt sälja i några år och nu har jag bestämt mig, med ålderns rätt. I höst går samlingen ut på en internatio­nell auktion. Jag hade hoppats kunna sälja alltsamman­s till någon i Sverige som ville behålla det intakt, men det har inte lyckats. STILSTUDIE.

 ?? Bilder: KICKI NILSSON ?? TILL SALU. I 25 år har Bengt Holmgren utvecklat sitt VW-museum genom att skaffa allt finare exemplar av varje årgång av gamla bubblor. Till vänster syns den äldsta folkvagnen, årsmodell 1948. Men till hösten lägger han av och säljer alltihop.
Bilder: KICKI NILSSON TILL SALU. I 25 år har Bengt Holmgren utvecklat sitt VW-museum genom att skaffa allt finare exemplar av varje årgång av gamla bubblor. Till vänster syns den äldsta folkvagnen, årsmodell 1948. Men till hösten lägger han av och säljer alltihop.
 ??  ?? Takräcke, barnstol och den klassiska VW-bussen.
Takräcke, barnstol och den klassiska VW-bussen.
 ??  ??
 ??  ?? KLASSIKER. Den vita Karmann Ghia cabriolete­n av årsmodell 1966 ägs av Bengt Holmgrens döttrar.
KLASSIKER. Den vita Karmann Ghia cabriolete­n av årsmodell 1966 ägs av Bengt Holmgrens döttrar.
 ??  ?? VARGEN. Wolfsburgm­ärket har även det skiftat utseende genom åren.
VARGEN. Wolfsburgm­ärket har även det skiftat utseende genom åren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden