Göteborgs-Posten

Som fick jubla igen

- Karriärens höjdpunkt? FREDRIK JANLIND

och spel i AHL vände han hem till Sverige igen men valde att skriva på för Västerås HK till säsongen 200809. Där är Fredrik Johansson nu 34 år gammal fortfarand­e kvar och har i dag kaptensbin­deln på sin arm.

Under torsdagen var han starkt bidragande när Västerås säkrade spel i Hockeyalls­venskan till nästa säsong. Men det började inget vidare när Troja-Ljungby tog ledningen men Fredrik Johansson både reducerade och kvitterade ledningen. NÄR BORLÄNGE OCH Huddinge dessutom tappade poäng så var avancemang­et klart.

– Det är helt underbart! Det var riktigt roligt i hallen med alla fans och grabbarna i laget och alla runtomkrin­g klubben. Det var en riktigt Gå in på gp.se/sport för att läsa om vad som hänt med guldhjälta­rna från 2003 och vad de gör nu. rolig kväll och vi njöt på bra, säger Fredrik Johansson. Lika bra firande som vid SM-guld?

– Det gör man! Vi höll på ett bra tag och det var riktigt skönt och roligt att kunna få njuta. Det var ju inte så roligt när vi trillade ur allsvenska­n förra säsongen så det känns riktigt skönt att vara tillbaka direkt. Västerås som är hemma nu eller?

– Vi har varit här i tolv år nu så det känns som hemma för mig. Jag kommer ju från Munkedal från en början men Västerås är absolut hemma för mig nu. Sen är jag en del i Munkedal på sommaren. Kör du vidare nu? – Ja! Det blir ett år till, absolut! Han har öst in poäng i Västerås under flera säsongers tid men ändå blivit kvar i klubben. Men Fredrik Johansson medger att det har funnits alternativ längs resans gång.

– Det har det. Men vi har trivts väldigt bra här i Västerås så vi tycker inte att det har varit värt att flytta på oss, säger han. Hur länge firar ni nu då?

– Det blir nog ett tag till. I kväll blir det middag och sen kör vi på. Vi har ju en match kvar men det är mot Västervik som också är klara så det lär bli en annorlunda match … men det är bara njuta som gäller nu.

– Just det här är nog det roligaste jag har varit med om rent hockeymäss­igt.

 ?? Bild: PER GROTH ?? UPPÅT IGEN. Fredrik Johansson som vann SM-guld med Frölunda Indians 2003 har spelat i Västerås sedan 2008. Han har varit med om att Västerås åkte ur Hockeyalls­venskan. Men nu har han varit med om att spela upp laget igen.
Bild: PER GROTH UPPÅT IGEN. Fredrik Johansson som vann SM-guld med Frölunda Indians 2003 har spelat i Västerås sedan 2008. Han har varit med om att Västerås åkte ur Hockeyalls­venskan. Men nu har han varit med om att spela upp laget igen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden