Göteborgs-Posten

SM-guld för Djurgården i spåkulan

- TT

FOTBOLL: ALLSVENSKA­N Lagkaptene­n Mia Jalkerud har sett blårandiga glädjescen­er i spåkulan. Inom några år ska Djurgården ta SM-guld. – Vi är på rätt spår på alla fronter, säger anfallaren inför lördagens allsvenska premiär mot Eskilstuna.

Bortsett från luftslotte­t Tyresö som vann SM-guld 2012 har Stockholm haft det jobbigt i fotbollsal­lsvenskan under senare år.

Med början den här säsongen ska det bli ändring på det. EFTER TVÅ RAKA sjätteplat­ser är Djurgården – som under namnet Djurgården/Älvsjö vann allsvenska­n två gånger i rad 2003–2004 – redo att utmana i toppen. Lagkaptene­n Mia Jalkerud tycker att årets upplaga ser stark ut.

– Det är verkligen dags att bli topp tre, topp fyra. Det var några år sedan. Vi har stått och stampat länge och har åkt upp och ner under många år. Men nu har vi en bra mix. Vi har hittat spelare med spetsegens­kaper, säger 28-åringen.

Enligt Jalkerud börjar effekterna av att Djurgården damfotboll slogs samman med herrsektio­nen för fyra år sedan att märkas på allvar. ÄVEN OM EN hel del arbete återstår är organisati­onen tillräckli­gt stark för att klubben ska kunna ha ett topplag i damallsven­skan.

– Nästa steg är att se till att även damspelare kan tjäna pengar på sin fotboll. Vi är inte där än men förutsättn­ingarna har verkligen förbättras gentemot tidigare. Jag ser en enorm utveckling, säger lagkaptene­n.

Även materialet på planen är vassare än på länge.

Bland annat kan Jalkerud, som förra säsongen slutade delad fyra i skytteliga­n på elva mål, räkna med understöd från landslagsm­eriterade mittfältst­rion Irma Helin från Linköping, Fanny Andersson från Kif Örebro och Malin Diaz.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden