Göteborgs-Posten

Bohms första mål tog nästan fem år

- LINUS PETERSSON

FOTBOLL: ALLSVENSKA­N Allsvensk debut 2013. Fyra år och nio månader senare kom det första målet. – Det är klart att jag har längtat jättemycke­t, säger Karl Bohm, 22.

Karl Bohm fostrades i IFK Göteborg. Det var också där han gjorde allsvensk debut, mot Brommapojk­arna i mitten av juli 2013.

Han var bara 17 år då, en talang med karriären framför sig.

Allt gick dock inte på räls efter det.

Istället tvingades Bohm ta en omväg via Utsikten, superettan och division 1 för att nå nästa nivå i karriären. Nivån som allsvensk målskytt. HAN NÅDDE DIT under lördagen när han hoppade in och tryckte dit 3–0-bollen i Häckens seger mot Dalkurd.

– Det var en fantastisk känsla! Speciellt med tanke på läget i matchen. Det stod 2–0 och jag KARL BOHM tyckte ändå att Dalkurd tryckte på och skapade en del chanser, säger han som spelades fram av matchens gigant, Viktor Lundberg.

– Jag gapade på honom! Jag visste inte om han skulle höra, men det gjorde han. En fantastisk­t bra passning. Hann du tänka något?

– Lite ... Jag tänkte bara: ”Nu gör jag mål”. Är du bättre än någonsin just nu?

– Jag känner mig väldigt bra just nu, så kan man säga! Jag känner mig fysisk stark. Vad är förklaring­en till att det går bra för dig just nu?

– Jag har hittat mig själv på något sätt. Man var ivrig när man var ung, man ville mycket. Någonstans har jag mognat på vägen. Nere i division 1 ... Jag tycker ändå att jag byggde upp mitt självförtr­oende till en bra nivå. Det gör mycket.

” Jag gapade på honom! Jag visste inte om han skulle höra, men det gjorde han. En fantastisk­t bra passning”

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? MÅLSKYTT 3. Karl Bohm jublar efter 3-0-målet mot Dalkurd.
Bild: MICHAEL ERICHSEN MÅLSKYTT 3. Karl Bohm jublar efter 3-0-målet mot Dalkurd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden