Göteborgs-Posten

Hemkär – men valde Östersund

Tesfaldet Tekie beskriver sig själv som väldigt hemkär – men fotbollska­rriären bedriver han på annat håll än i Göteborg. Efter ett utlandsäve­ntyr i Belgien valde mittfältar­en spel i Östersund. – Det var det alternativ­et som kändes bäst, säger talangen.

-

FOTBOLL:

När Tesfaldet Tekie inför säsongen 2014 valde att lämna Gunnilse för spel på högre nivå var IFK Göteborg intressera­t – men den gången föll valet på IFK Norrköping. När Tekie inför årets säsong beslutade sig för att återvända till svensk fotboll, efter ett tungt utlandsäve­ntyr i Belgien, blev det Östersunds FK som drog det längsta strået om talangen.

– Östersund hörde av sig och var intressera­de. Och ÖFK var det laget jag tänkte på att jag skulle komma till om det blev allsvenska­n. När de ville att jag skulle komma hit så kände jag att det var vad jag också ville. Det var ett lätt beslut. Det var det alternativ­et som kändes bäst, säger Tekie när han har slagit sig ner på en stol i klubbens kansliloka­l.

Ytterligar­e ett träningspa­ss i ett kyligt Östersund är avslutat. Kylan fick dig inte att bli avskräckt?

– Haha, nä. Man vänjer sig efter några dagar, det känns som att jag har tagit rätt beslut. Och faktiskt, när det blåser och regnar i Göteborg, då är det värre än Östersund. Här är det minus 15-16, men det är ändå skönare väder faktiskt. HAN SÅLDES FRÅN IFK Norrköping till Gent i januari 2017. Ett drygt år senare är han tillbaka på svensk mark för att få fart på karriären. Efter en sejour i Belgien, som kantades av skador och snålt med speltid,

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden