Göteborgs-Posten

Polisen lämnade lapp efter besöket

- SANDRA DIVINYI sandra.divinyi@gp.se

Ingen var hemma när poliserna gick in i lägenheten. Polishunde­n hittade en pistol, två magasin, flera patroner samt nästan 300 000 i kontanter i en byrålåda. Innan poliserna gick lämnade de en lapp på hallbyrån om att de varit där.

Den femte september i år gjorde polisen en husrannsak­an i en bostad på Hisingen som en 33-årig man med kopplingar till gängkonfli­kten i Västra Frölunda har anknytning till. När ingen öppnade efter att polisen knackat på dörren öppnades den med nycklar.

I en låda i sovrummet hittades stora mängder kontanter samt ett vapen. I ett överskåp till en av garderober­na hittades en vapenväska med två patroner.

När poliserna var klara med husrannsak­an lämnade de en lapp på byrån i hallen: Där stod det att det skett en husrannsak­an i lägenheten under dagen samt informatio­n om vem lägenhetsi­nnehavarna skulle vända sig till med sina frågor om det hela. Nu har mannen åtalats för grovt vapenbrott.

– Han erkänner vapenbrott av normalgrad­en, säger advokat David Bardavid.

På polisens frågor om hur han kommit över det, om han köpt det av någon och varför han förvarade det i lägenheten svarade han ”Inga kommentare­r”.

33-ÅRINGEN ÅTALAS OCKSÅ för ringa närings penningtvä­tts brott. I lådan låg det totalt 293 600 kronor och 100 euro.

–Han förnekarnä­rings penningtvä­tts brott, säger David Bar david.

I ett yttrande från Frivården står det att mannen har ”relation till kriminellt nätverk”. Det framgår att de pratat med honom om möjlighete­rna att bryta med de kriminella kontakter som ska ha funnits där sedan uppväxten, men mannen säger att han inte ser någon aktuell lösning för detta i nuläget.

33-åringens bror mördades på Frölunda torg för två år sedan. Brodern, som var gängledare, sköts till döds med flera skott när han satt i en bil. Enligt uppgifter till GP var 33-åringen måltavlan vid en eldstrid i samma område i våras. I detta ärende meddelades domen i går (se text intill).

GP har sökt åklagaren.

 ?? Bild: POLISEN ?? PISTOL. Vapnet som mannen förvarade i byrålådan.
Bild: POLISEN PISTOL. Vapnet som mannen förvarade i byrålådan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden