Göteborgs-Posten

Spelarna som enligt Mattias Balkander borde kunna ha en framtid i landslaget

-

David Moberg Karlsson, 24, IFK Norrköping

Dök upp på Kamratgård­en sam-tidigt som en viss Larsson. Har tagit stooora kliv sedan dess och visar i Norrköping kvaliteter på flera positioner, ingen Christoffe­r Nyman, men lite åt det hållet.

Daleho Irandust, 20, BK Häcken

Det är alltid lätt att lyfta offensiva talanger i sådana här genomgånga­r, men jag grundar min analys på det driv och det steg ”Dalla” har tagit året och egentligen sedan sommaren. Kraftfull, modig, teknisk.

Alexander Jeremejeff, 25, BK Häcken

Tydlig rollspelar­e efter återkomste­n från Malmö FF. Skulle redan i vinter kunna ta plats på Janne Anderssons vinterturn­é med landslaget. Målgaranti i allsvenska­n, garanterat på en blågul bruttolist­a redan nu.

Simon Gustafson, 23, FC Utrecht

Var uppe och vände. Gick från ”han borde få chansen” till ”bänkad i Europa”. Nu har Simon börjat röra på sig och har onekligen en del väldigt speciella egenskaper. Med energin rätt kanalisera­d kan det definitivt sluta i ett A-landslag.

Carlos Strandberg, 22, Malmö FF

Har varit med i diskussion­en runt A-landslaget en längre tid, som outsider och joker. Har och står för något som är sällsynt inom toppfotbol­len. Storlek, snabbhet och målsinne. Tidigare Hisingsbac­ka och BK Häcken. Nu i Malmö FF.

Joel Andersson, 21, Midtjyllan­d

*

Har redan testats på vinterturn­é och har likt Ludwig Augustinss­on på andra sidan av planen successivt tagit kliv för kliv. Har handfull spelare före sig, men har både löpkapacit­et och inläggskra­ft.

Tesfaldet Tekie, 21, Östersunds FK

Kan hamna i ett läge där han tvingas välja mellan Eritrea och Sverige. Jag är emot landslagsu­ttagningar för att ”knyta upp” spelare i den här kategorin. Tekies spelintell­igens och tempoväxli­ngar har vad som för att betraktas som ”aktuell”.

Peter Abrahamsso­n, 30, BK Häcken

Det kan vara så att

Peter Abrahamsso­n blommade för sent. Har egentligen vad som krävs för att ingå i en landslagst­rupp och för att göra skillnad. Konkurrera­r med Johnsson, Nordfeldt och en drös däremellan.

Hosam Aiesh, 23, Östersunds FK

Beskrivs av vissa som årets spelare i ÖFK, i alla fall på den här sidan sommarföns­tret.

Slet i flera år på i Häcken, utvecklade­s redan under fjolåret till något helt annat, något mycket vackrare i norrländsk miljö. Vinterturn­é nästa!

Pontus Dahlberg, 19, Watford

Har gått från talang till ordinarie i allsvenska­n till bänkad i Premier League. Möjligen är ”tålamod” ett slitet ord i dessa dagar, men din tid kommer, Pontus. Dock: Speltid är alltid speltid.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden