Göteborgs-Posten

Frölunda enkelt till CHLslutspe­l

- JOHAN RYLANDER johan.rylander@gp.se

Ibland betyder ett mål så mycket. Fråga Ponthus Westerholm, som gör säsongens allra första när Frölunda går till slutspel i Champions Hockey League.

Frölunda är alltså klart för åttondChan­serna har inte saknats – men när Ponthus Westerholm ordnar det första målet för säsongen så vrålar han ut sin glädje.– Jag har funderat på varför jag inte sätter några puckar?

Frölunda vinner sin grupp i Champions Hockey League efter 5–1 på Ålborg Pirates i Bentax Isarena i hallkomple­xet Gigantium.

Efteråt får en kedja med två tvillingar och en junior en hel del beröm.

– Tvillingar­na har haft ett stort fokus den här säsongen: Gå rakare på anfallsmål! Och det har de verkligen lyckats med så här långt, berömmer Roger Rönnberg.

Ponthus och Pathrik Westerholm har höjts av nye kedjekamra­ten Samuel Fagemo – och i den här matchen kommer till slut det första målet för säsongen för Ponthus.

– Så skönt! Det var ett bra pass från Fagemo! Jag har ju haft en hel del chanser. Det har gått i stolpen och ut. Pucken har legat på mållinjen och inte gått in. Det är skönt att få feeling och sätta dit den – även om det kanske inte är det bästa motståndet, säger han nöjt

Kan det här målet betyda att det lossnar i SHL också?

– Ja, det hoppas jag absolut! Jag har gått och tänkt på det. Varför sätter jag inga puckar? Det blir att man funderar hit och dit.

Formen är stigande för alla tre i kedjan.

– Det har blivit bättre och bättre, särskilt när Fagemo kommit in med oss. Han sätter alla lägen, Pathrik har börjat sätta puckar – och i dag gjorde jag mål. Vi har tre i kedjan som kan göra mål – och det är viktigt!

Har det varit jobbigt när du inte fått in puckarna?

– Det är klart att det sätter sig i skallen. Jag är en offensiv spelare i grunden. En spelare som ska bidra – och så har jag inte gjort det. Det är klart att det sitter i huvudet. Jag har ju haft chanser, men det är det sista lilla som ska till!

Men Roger Rönnberg har sett nåt födas, nåt glimra till.

– Tvillingar­na har drivit vår offensiv i SHL de senaste matcherna. Och de fortsätter. Tillsamman­s med Fagemor bildar de en kedja som skapar väldigt mycket, konstatera­r Roger Rönnberg.

Och Ponthus Westerholm, han fortsätter gärna att göra mål. Närmast väntar Luleå hemma på torsdag och HV71 hemma på lördag.

– Det här kan vara början på nåt! Det tror jag absolut ...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden