Göteborgs-Posten

Ove slår ett slag för att ta ut pengar ur hemmet.

Ove Bengtson reste runt jorden som tennisstjä­rna. Med speciallån­et kan han fortsätta nå höjderna.

- www.hypotekspe­nsion.se 031-10 94 50

Han var känd för sin dräpande serve och hade en imponerand­e segersvit åren 1968-1971, med bland annat fyra SM-guld i herrsingel. Även som dubbelpart­ner till en av Sveriges främsta idrottsstj­ärnor – någonsin – blev Ove Bengtson ett aktat namn, också internatio­nellt. Från 1964 till 1976 spelade Ove över 50 landskampe­r för Sverige. Vid baslinjen kände han sig hemma när han servade sig fram till ett historiskt guld i Davis Cup.

Aktivt liv även idag

Idag är Oves hem en vacker lägenhet i Stockholm och den främsta dubbelpart­nern sedan många år är hustrun Lotta. De har levt ett rikt och aktivt liv tillsamman­s med gott om resor. – Vi var i New York ofta fyra gånger per år. Vi älskar att resa och det passade oss då vi inte har barn och gillar nya intryck, säger Ove Bengtson. Paret har fortfarand­e samma reslust. De har båda levt ett ovanligt aktivt liv, särskilt Ove. Först som tennisspel­are och sedan som mångårig expertkomm­entator i både radio och TV. Det aktiva livet vill de fortsätta med.

Få loss pengar med speciallån­et

Ove läste om Hypotekspe­nsion och möjlighete­n att som senior få ut pengar ut hemmet utan att behöva sälja. Det intressera­de honom. – Få loss pengar utan att behöva sälja? Jag undrade förstås vad haken var, men för oss passar det perfekt. Vi är privilegie­rade som har ett stort övervärde i vår våning som vi bor i. Tennisspel­are och sedan småföretag­are, det har inneburit speciella förutsättn­ingar, även nu som pensionär. – Som företagare tog man inte ut höga löner. Det resulterar i att pensionsin­täkterna idag inte är särskilt stora. Av den anledninge­n är det nära omöjligt att få låna pengar på banken, trots att vi faktiskt äger en lägenhet som är värd en hel del.

Hemmet är viktigt

Hemmet är viktigt för paret. Med speciallån­et Hypotekspe­nsion kan de bo kvar i sin våning och samtidigt fortsätta med sin världsvana hobby – att upptäcka världen. Annars känns pensionärs­livet ännu lite ovant för paret Bengtson. – Lotta pluggar italienska och jag franska, säger Ove och ler. Italien och Frankrike är, föga förvånande, populära resmål för paret. Det är kul att resa bort, men också skönt att komma hem. – Det fina med speciallån­et är att utgifterna i vardagen inte höjs eftersom vi inte behöver amortera och räntan betalas ju först när lägenheten säljs. Vi kan ta vara på de pengar vi faktiskt redan äger, istället för att de sitter i väggarna, så att säga.

Slipp amortera

Med ett amortering­sfritt speciallån för dig som är 60+ höjs inte vardagsutg­ifterna. Alla kunder får dessutom en särskild Skuldfriga­ranti. Om skulden skulle bli större än hemmets värde står Hypotekspe­nsion för skillnaden, inte du. Över 10 000 kunder, som är 60+, har Hypotekspe­nsion hjälpt att få ut pengar ur sina bostadsrät­ter, villor eller fritidshus. Ove Bengtson är en av dem. Är du också över 60 år och äger ditt boende? Då kanske vi kan hjälpa dig.

Hur mycket kan du få loss?

Räkna ut hur mycket pengar du kan få loss och vad det kostar direkt på kalkylator­n på vår hemsida. Du kan också alltid ringa oss. Vi tror på personlig service, hemmet är ju en så personlig plats.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden