Göteborgs-Posten

Populära området ska få orangeri

- FILIP KRUSE filip.kruse@gp.se

Wallenstam har omfattande – och delvis hemliga – planer för Artillerih­allarna på Magasinsga­tan. Klart är i alla fall att ett orangeri ska byggas på platsen.

Till nästa sommar ska den stora inglasade tillbyggna­den området vara klar, enligt Marina Fritsche, regionchef på Wallenstam.

– Vi ser att det här är ett område med fantastisk potential. Det är populärt redan nu men vi vill kunna vidareutve­ckla det, säger hon.

Det inglasade orangeriet kommer höra till caféet Da Matteo och är ritat av Kaka arkitekter.

– Det blir ett modernt tillskott men som formmässig­t följer de äldre husen runtomkrin­g, säger Annika Hedeblom, arkitekt som arbetat med projektet.

YTAN UTANFÖR CAFÉET används i dag som uppställni­ngsplats för flera foodtrucks, bland annat av välkända Strömmings­luckan. Planerna på ett 60 kvadratmet­er stort orangeri kommer inte påverka deras verksamhet, enligt Wallenstam.

– Tanken är att de även i fortsättni­ngen ska kunna finnas på platsen, säger Marina Fritsche.

Vid Artilleris­tallarna finns också ett stort garage delvis ovanpå de befintliga butikerna. Det ska också rustas upp och göras i ordning för att kunna bli butiksyta. Men exakt vem som kommer flytta in i lokalerna är än så länge hemligt.

– Än så länge är det inte helt klart. Vi vill kunna öppna upp den gamla garagebygg­naden som bara används till bilparkeri­ng. Vi för just nu en dialog om vem som kommer att flytta in där, säger Marina Fritsche.

Det har länge diskuterat­s hur lokalerna vid Artilleris­tallarna ska användas. Bland annat fanns det för några år sedan ett förslag om att Göteborgs konsthall skulle kunna flytta in. Det förslaget fick senare skrotas. Ny hemadress för konsthalle­n lär istället bli ett magasin i Frihamnen.

”Det blir ett modernt tillskott men som formmässig­t följer de äldre husen runtomkrin­g” ANNIKA HEDEBLOM Arkitekt

 ?? Bild: KAKA ARKITEKTER ?? INGLASAT. Nästa sommar ska tillbyggna­den vara klar.
Bild: KAKA ARKITEKTER INGLASAT. Nästa sommar ska tillbyggna­den vara klar.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden