Göteborgs-Posten

Larholm briljerade stort när Sävehof slog AIK

- PHILIP TROLLÉR

Sävehof, där Jonas Larholm visade storform, fick slita hårt – men tog till slut två poäng mot tabelljumb­on AIK. – Jag var på fint spelhumör i dag, säger Larholm.

Det var jämnt och tufft när Sävehof vann över AIK med uddamålet i Stockholm för tio dagar sedan.

På torsdagskv­ällen var det dags för klubbarna att drabba samman igen, den här gången i Partille arena. Då var mycket sig likt från senast.

JUMBON AIK, SOM ännu inte har tagit en enda seger i årets serie, stod upp länge och väl, men till slut var hemmalaget ett strå vassare.

Under slutminute­rna när matchen stod och vägde kunde Sävehof, som så sent som i tisdags spelade en tuff match mot Malmö, sätta in ett sista ryck och gå från 24–23 till 29–25, vilket blev slutresult­atet i matchen.

– Vi orkade ladda om både fysiskt och psykiskt efter den tuffa matchen mot Malmö. Att vi lyckades med det blev avgörande. Vi har en bred trupp där flera spelare kan kliva in och ta avgörande roller när det går lite knackigt för vissa, säger Jonas Larholm.

VETERANEN VAR MED sina sju fullträffa­r en av förgrundsf­igurerna i segern.

– Det kändes bra. Jag var på fint spelhumör i dag. Det är styrkan med vår trupp, att vi litar på alla.

I slutet bjöd Larholm på ett par riktiga delikatess­er. Dels en läcker framspelni­ng bakom ryggen, men framför allt också ett fint avslut, då han fångade ett inspel från Sebastian Karlsson i luften innan han i samma sekvens skickade in bollen i öppet mål.

– Det ser ganska lätt ut, men är svårt för alla inblandade. Men det är väl det som är konstnären­s hantverk, just att få det att se lätt ut. Han fortsätter:

– Jag tycker det är kul att kunna bjuda på lite extra. Att vi vågade spela ut i slutet, trots att det var jämnt, tror jag är viktigt. Förra året krampade vi ofta i de här lägena. Nu har vi i stället en go känsla. philip.troller@gp.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden