Göteborgs-Posten

Fyra män misstänkta för sprängdåd i Köpenhamn

-

Ytterligar­e två personer har anhållits i Malmö misstänkta för inblandnin­g i sprängdåde­t mot skattemynd­igheten i Köpenhamn den 6 augusti, rapportera­r Sydsvenska­n. Båda misstänks för grov allmänfarl­ig ödeläggels­e.

– Jag vill inte uttala mig alls i det här skedet, säger advokat Lars Kruse som försvarar en av männen.

Åklagaren har nu till och med lördag på sig att begära de båda männen, 22 och 27 år gamla, häktade.

”Vi ser mycket allvarligt på attacken mot skattemynd­igheten och fortsätter vår omfattande utredning i ärendet. Vi har ett mycket bra samarbete med svensk polis och är övertygade om att gärningsmä­nnen kommer att ställas inför rätta”, säger Brian Belling vid Köpenhamns­polisen i ett pressmedde­lande.

Två svenskar är

sedan tidigare misstänkta för att ha varit inblandade. En 22-årig man är frihetsber­övad och ska utlämnas till Danmark. En 23-årig man är fortfarand­e på fri fot och är internatio­nellt efterlyst.

Enligt Kvällspost­en har Malmöpolis­en gjort beslag hos den internatio­nellt efterlyste 23-åringen. Polisen har även gjort beslag hos en 29årig Malmöbo. Totalt har fem beslag gjorts i Malmö.

Den bil som

22-åringen och 23-åringen misstänks ha använt, är efterlyst av Köpenhamns­polisen. De har bilder som visar att bilen körde över Öresundsbr­on före och efter sprängning­en.

Skattemynd­ighetens byggnad fick omfattande skador i explosione­n – fasaden raserades och fönsterrut­or krossades av tryckvågen. En förbipasse­rande som passerade vid tidpunkten för dådet skadades och fick uppsöka vård.

Till följd av

sprängning­en och ett dubbelmord tidigare i sommar, som också misstänks vara utfört av svenskar, har den danska regeringen sagt att gränsskydd­et mot Sverige ska stärkas.

 ?? Bild: lafur Steinar Rye Gestsson ?? Skadorna på skattemynd­igheten dagen efter sprängdåde­t.
Bild: lafur Steinar Rye Gestsson Skadorna på skattemynd­igheten dagen efter sprängdåde­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden