Göteborgs-Posten

Hotellen fulla inför Hellströms konsert

- Carl Magnus Juliusson kultur@gp.se

12 juni 2020 intar Håkan Hellström Ullevi för att fira 20 år som artist.

Redan innan biljettern­a släppts tycks stans hotell fullbokade.

I dag släpps biljettern­a till Håkan Hellströms 20-årsjubileu­m på Ullevi. Och redan innan biljettern­a hade hunnit släppas, var en stor del av Göteborgs hotell fullbokade. I går var 89 procent av stans rum intecknade, enligt bokningssa­jten Booking.com.

Ett av de hotell som är fullbokade både den 12 och den 13 juni 2020, är Gothia Towers. Ändå sedan nyheten kom att Håkan Hellström spelar på Ullevi har man fått in bokningssa­mtal, ett scenario som inte är helt ovanligt när det handlar om till exempel stora konserter.

Samma besked kommer från First Hotel G på Göteborgs centralsta­tion, som även det är fullbokat under Håkan-helgen.

Men om man har väntat med att boka hotell till efter man har säkrat sin biljett, behöver man för den sakens skull inte ge upp hoppet .

Från båda hotellen meddelas att det är lika vanligt att många också avbokar sina hotellrum om det visar sig att de inte kunnat få någon biljett. De rekommende­rar därför att man provar att boka igen eftersom chansen finns att det då ser annorlunda ut.

Stefan Gadd, press- och informatio­nschef på Göteborg & Co, tycker att beskedet om de många bokade hotellrumm­en är positivt.

Även Gadd känner igen att hotellen bokas upp långt före stora konserter på Ullevi med till exempel Bruce Springstee­n. Men han tycker samtidigt att det känns ovanligt tidigt att det är fullbokat redan nu, ett år innan Håkan Hellström intar Ullevis scen.

Enligt Stefan Gadd har konsertern­a på Ullevi både en kortsiktig och en långsiktig betydelse för Göteborg.

Den kortsiktig­a betydelsen är den påverkan det har på hotell och restaurang­er genom ett ökat flöde av människor.

– Göteborg ska vara en evenemangs­stad. Vi har Sveriges största arena som ska fyllas regelbunde­t. Då förväntar sig folk också att det ska vara så även på längre sikt, säger Stefan Gadd.

 ?? Bild: Adam Ihse ?? Håkan Hellström återvänder till Ullevi 2020.
Bild: Adam Ihse Håkan Hellström återvänder till Ullevi 2020.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden