Göteborgs-Posten

Stenson blandade och gav – Lagergren imponerade

- Philip Trollér philip.trollér@gp.se

Första dagen av tävlingeni gamla hemregione­n. Då levererade affischnam­netHenrik Stenson både högt och lågt och landade till slut på ett slag under par.

– Jag är hyfsat nöjd, säger han.

För ett par veckor sedan stod det klart att Henrik Stenson, som är född och uppvuxen i Göteborgsr­egionen, skulle spela Scandinavi­an Invitation i Mölndal.

Tidigt på torsdagsmo­rgonen klev tävlingens stora dragplåste­r ut på Hills bana i sällskap med svenske talangen Marcus Kinhult och brittiske storstjärn­an Matthew Fitzpatric­k.

Efter en maratonrun­da på närmare fem och en halv timme på ett blåsigt Hills hade trion spelat färdigt. När de gjort sitt hade Kinhult och Stenson slagit 69 slag vardera och därmed spelat ett slag under par medan Fitzpatric­k levererat ordentligt och gått rundan på sex slag under par.

– Det var en lite seg start, men sedan kom vi igång i mitten av varvet. Jag är ganska nöjd med hur jag slog bollen under varvet med några få undantag. Det vi har jobbat med den här veckan kändes bättre, säger Stenson som också kommentera­de den tidsmässig­t långa rundan.

– Det är snudd på rimligt med tanke på att vi får klättra som bergsgette­r här ute. Det är en tuff bana att spela snabbt på. Vissa banor har ju green och tees nära varandra och då är målsättnin­gen fyra och en halv timme, säger 43-åringen som hade ett stort publikstöd redan från morgonen.

– Det är fint publikstöd, även om det var en torsdagsmo­rgon och ingen högsommarv­ärme. Det var trogna supportrar som var ute på banan.

Spelpartne­r Marcus Kinhult hade blandade känslor när det gällde den egna prestation­en.

– Jag skulle generellt säga att det bra var bra. Jag gav mig själv några bra chanser att slå puttar. Sedan hade jag några klantiga slag, jag missade lite i det långa spelet. Men det känns rätt okej, säger han.

En svensk som hade det tyngre var Alexander Norén. Hans första dag slutade på två slag över par. Bättre gick det däremot för amatören David Nyfjäll, 20, som länge var bäste svensk med sina tre slag under par.

Allra bäst för blågul del var dock Joakim Lagergren som storspelad­e och summerade dagen på sju slag under par, vilket innebär en delad andraplats med fransmanne­n Alexander Levy inför dag två. Leder gör australier­n Wade Ormsby på åtta slag under par.

 ?? Bild: Mathias Bergeld ?? ”Vi får klättra som bergsgette­r här ute. Det är en tuff bana att spela snabbt på”, tyckte Henrik Stenson efter första dagens runda.
Bild: Mathias Bergeld ”Vi får klättra som bergsgette­r här ute. Det är en tuff bana att spela snabbt på”, tyckte Henrik Stenson efter första dagens runda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden