Göteborgs-Posten

”Bra dag på jobbet”, tyckte Stenson

Sex raka birdies – det levererade Henrik Stenson under dag två. En svit som lade grunden för kanonrunda­n som på allvar tog honom in i tätstriden. – En bra dag på jobbet, säger Stenson som delar andraplats­en inför helgens spel.

- Philip Trollér philip.troller@gp.se

Sex raka birdies – det levererade Henrik Stenson under dag två. En svit som lade grunden för kanonrunda­n som på allvar tog honom in i tätstriden.

Öppningsda­gen av Scandinavi­an Invitation på Hills Golfklubb var både upp och ner för Henrik Stenson.

– Jag är ganska nöjd med hur jag slog bollen under varvet med några få undantag. Det vi har jobbat med den här veckan kändes bättre, och det är fortsatt work in progress. Jag har inte haft någon kanonsäson­g, vi jobbar på och gör så gott vi kan den här veckan, sade han efter torsdagsru­ndan.

Jobbade på kan man verkligen säga att han gjorde dag två.

Gårdagens varv inleddes förvisso skakigt med en bogey på det första hålet. Det följdes dock upp med två raka birdies.

Och det skulle bli fler. Många fler. Från hål åtta till hål 13 sänkte Stenson sex raka birdies. Något som resulterad­e i att 43-åringen sakta men säkert åt upp det försprång några av konkurrent­erna hade skaffat sig under torsdagen.

– Jag vet inte om jag har gjort sex raka birdies förut? Men det var väl ett bra tillfälle att plocka fram det nu, säger Henrik Stenson och ler. Han tillägger:

– Det var en skön liten period där i mitten av varvet. Jag satte några riktigt sköna puttar och slog några vettiga slag också. En bra dag på jobbet, säger Stenson som framför allt tycker att han höjde sitt puttande jämfört med premiärdag­en.

– Vi satte några fler mellan- och långdistan­sputtar i dag. Jag brände någon putt eller två i går också och missade en på 17:e hålet här i dag. Det svider alltid lite efter ett bra inspel, men samtidigt kan jag inte klaga med tanke på hur många birdieputt­ar jag rullade i i dag. Det är sällan man sätter alla. Vi är nöjda med det mesta som vi gjorde i dag.

Till slut landade Stenson, som sänkte hela nio birdies under fredagen, rundan på 62 slag, åtta under par, vilket innebär att han ligger på delad andraplats med totalt nio under par inför helgen.

– Vi var rätt långt efter ledningen i går. Nu har vi knappat in en hel del här i dag. Det blir kul. Vi hade fint publikstöd här i dag och hoppas vi att vi kan få med oss det stödet de kommande två dagarna också. Vi ser fram emot helgen.

En bra dag på jobbet. Henrik Stenson

Framför sig på ledartavla­n har han spelpartne­rn de två första dagarna, Matthew Fitzpatric­k. Engelsmann­en har två slag till godo på Stenson och kinesen Ashon Wu. Ytterligar­e ett slag bakom finns Joakim Lagergren och australier­n Jason Scrivener.

När det gäller den andre svenske fixstjärna­n, Alexander Norén, så kom han tillbaka starkt efter en misslyckad öppningsda­g. I går gick Norén varvet tre slag under par, vilket innebär ett under par totalt och att han också är klar för fortsatt spel i helgen.

 ?? Bild: Mathias Bergeld ?? Stenson inledde med en bogey, men sen tog det sig – rejält.
Bild: Mathias Bergeld Stenson inledde med en bogey, men sen tog det sig – rejält.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden