Göteborgs-Posten

Vi jobbar på ett smidigt biljettsys­tem

-

till Staffan Lillienber­g, 17/8 Tack för att du tar dig tid och delar med dig av dina tankar kring Västtrafik­s biljettsys­tem.

Vi vill att våra resenärer ska kunna resa så smidigt som möjligt med oss och det är alltid intressant att inspireras och ta lärdom av hur våra branschkol­legor arbetar i andra städer och länder.

Framtidens biljettsys­tem är digitalt och vi arbetar, liksom många andra aktörer i branschen, med att utveckla digitala biljettlös­ningar. Genom digital biljettför­säljning i vår app Västtrafik To go kan vi erbjuda både bättre service och enklare sätt att betala. Med appen har du din egen Västtrafik­butik i mobilen och kan köpa biljett var och när du vill. Vi ser också en stor efterfråga­n på just digitala tjänster bland våra resenärer, samtidigt som vi har en förståelse för att förutsättn­ingarna och behoven skiljer sig åt och därför kräver olika typer av biljetter och betalnings­alternativ.

En viktig förutsättn­ing för oss att komma framåt är beslutet om en ny zonstruktu­r i Västra Götaland. I slutet av 2020 införs efter beslut av regionfull­mäktige en ny zonstruktu­r där dagens 70 zoner i kollektivt­rafiken slås ihop till tre. Med tre zoner blir det enklare för både nuvarande och kommande resenärer att resa med oss. Vi arbetar nu med att ta fram ett mer överskådli­gt biljettsys­tem som vi hoppas kommer resultera i ett ännu smidigare resande framöver. Alice Roman, Presskommu­nikatör, Västtrafik

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden