Göteborgs-Posten

Superrunda av Lemke – blandar sig i toppstride­n

Ett slag under par efter två dagar i Scandinavi­an Invitation. I går exploderad­e Niklas Lemkes form. Hemmahoppe­t spelade sex slag under par och klättrade på ledartavla­n. – Kul att verkligen få igång det, säger han.

- Philip Trollér philip.troller@gp.se

I Nordea Masters 2018 var det ont om svenskar i toppen.

I Scandinavi­an Invitation 2019 är det fler blågula som levererar.

Gårdagen avslutades förvisso med några tyngre svenska resultat, exempelvis för Alexander Björk som gick runt på två slag över par och Joakim Lagergren som klev av banan med ett slag över par.

Men dessförinn­an var där ett gäng som hade levererat. Allra starkast? Öijared Golfklubbs Niklas Lemke.

– Det var kul att verkligen få igång det, säger Lemke.

35-åringen spelade på ett slag under par under de två första dagarna – men det var när det började dra ihop sig som han toppade formen ordentligt.

När han summerade

sitt tredje varv hade han sänkt nio birdies och gått rundan på sex under par, vilket innebär en delad 17:e-plats på ledartavla­n inför söndagen.

Resultatmä­ssigt var det framför allt andra halvan som imponerade med sex birdies.

– Det är lite konstigt. Slagmässig­t kändes det nästan bäst på första nio hålen och lite sämre på sista nio, men det var på sista nio jag fick i alla birdies, haha.

Han tillägger:

– Sedan slog jag upp några fina slag riktigt nära på sista nio så det var lite olika vad som kändes bra. Men framför allt tycker jag det var gött att sätta så mycket bra puttar.

Efter tre dagars spel på Hills upplever Lemke att formen känns bättre än på länge.

– Jag slog bollen klart mycket bättre än vad jag har gjort på sistone. Det är det som har saknats de senaste månaderna. I dag var den delen lite sämre, men fortfarand­e bra och bra mycket bättre än tidigare.

Att få komma hem och dessutom leverera, vad betyder det för dig?

– Det betyder mycket. Det är lite både och det där med att spela på hemmaplan. Det är klart roligare att spela här men det är också mer press och mer nerver. Man spelar på en bana man har spelat på typ hundra gånger och då förväntar sig alla att man ska kunna spela bra. Men det är fruktansvä­rt roligt också, säger Lemke.

Förra året slutade det med det med missad cutt för Lemke. 2018 års notering är därmed redan toppad.

– Jag lär mig mer och mer vad jag behöver göra när jag spelar på hemmaplan. Sedan är det lite speciellt. Jag bor hemma den här veckan, i 99 procent av fallen när man tävlar bor man på hotell. Nu får man komma hem och sova i sin egen säng, det känns konstigt, men det är gött.

Med ditt utgångsläg­e, vad är siktet inställt på nu?

– Det är ett bra utgångsläg­e. Vi sade det i går att jag skulle försöka vinna helgen och vara den som spelar bäst på helgen. Sedan får vi se hur långt det tar oss.

Jag bor hemma den här veckan, i 99 procent av fallen när man tävlar bor man på hotell. Nu får man komma hem och sova i sin egen säng, det känns konstigt, men det är gött. Niklas Lemke

Utöver Lemke gjorde

ytterligar­e två lokala förmågor, Rikard Karlberg och Sebastian Söderberg, en bra lördag. Karlberg spelade sitt tredje varv på fem under par, vilket betyder att han tog sig upp från plats 46 till 22 på ledartavla­n.

Söderberg gick två slag under par men tappade ändå fem placeringa­r till 22:a plats.

 ?? Bild: Mathias Bergeld ?? Bra resultat för hemmaspela­ren Niklas Lemke.
Bild: Mathias Bergeld Bra resultat för hemmaspela­ren Niklas Lemke.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden