Göteborgs-Posten

Grönlund jagar känslan från slutspelet

Frölundas back Anders Grönlund lever fortfarand­e på minnet av SM-slutspelet. Så pass mycket att han fortfarand­e vill avgöra hockeymatc­her. – Jag jagar känslan som jag fick uppleva förra säsongen, säger succébacke­n.

- Johan Rylander johan.rylander@gp.se

Matchen, final i Strömstad Hockey Classic, stod och vägde i den tredje perioden. 1–1 på resultatta­vlan i Lionshov mellan Frölunda och Färjestad – och chanser åt bägge håll.

Två storspelan­de målvakter, Niklas Rubin i FHC och Markus Svensson i FBK, höll nere siffrorna.

Då beslutade sig backen Anders Grönlund att ge sig ut på ett nytt anfallsäve­ntyr.

Han smög med upp i anfall – och när unge och sent inkallade centern Karl Henriksson, 18 år, bökade fram pucken så svarade Grönlund med att lyfta in in en backhand i nät bakom Markus Svensson.

– Ja, vadå? Jag trodde att det fortfarand­e var SM-slutspel, flinar Grönlund efteråt.

Han belönades ju under debutsäson­gen i SHL med ett tvåårskont­rakt med Frölunda – och blomstrade i SM-slutspelet. Där blev det fyra mål och fem assist på 16 slutspelsm­atcher. Du lever fortfarand­e drömmen?

– Haha. Ja! Att jag är kvar i klubben och får spela matcher för Frölunda är stort. Men sedan den dröm som gick i uppfyllels­e den förra säsongen – jag jagar den den känslan igen, säger Grönlund med ett stort leende.

Och en bit bort stod Roger Rönnberg och myste.

– Första bucklan för säsongen! Bra. Det är aldrig fel att vinna. Det blev bättre och bättre ju längre det gick. Vi hade några byten där vi blev fastspelad­e, men annars tycker jag att killarna gör en bra match, säger Roger Rönnberg nöjt.

Han hade många frågor inför träningsma­tchandet – och har fått en hel del positiva svar.

– Nummer ett som vi ställde oss frågande till var lagandan – och den kan vi sätta ”check” på! Det är ett lag som spelar för varandra. Det finns energi. Det finns hunger. Det finns en gemenskap där inne i omklädning­srummet. Det är steg ett. Det är alltid det viktigaste, säger Frölundas coach.

 ?? Bild: Michael Erichsen ?? anders grönlund efter 2–1-målet.
Bild: Michael Erichsen anders grönlund efter 2–1-målet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden