Göteborgs-Posten

Faltsetas från allt till nästan ingenting

Först spelade han allt, sedan nästan ingenting. Alexander Faltsetas har petats i BK Häcken. – Man blir förbannad. Så är det. Jag lever för fotboll, säger Häckenmitt­fältaren.

- Mattias Balkander mattias.balkander@gp.se

Skadad mot Elfsborg, avstängd mot IFK Norrköping – i övrigt hade Alexander Faltsetas spelat varenda minut för BK Häcken i årets allsvenska.

Till och med omgång 17, Djurgården borta.

Faktum är att Alexander Faltsetas fram till dess inte ens hade blivit utbytt.

Andreas Alms förstaval centralt på mittfältet var till och med mötet med IK Sirius den 4 augusti Erik Friberg, 33, och Alexander Faltsetas, 32. Sedan hände något.

Häckenträn­aren tänkte om och bytte Faltsetas mot Gustav Berggren, 21.

Mot Sirius spelade Faltsetas, som kom från Djurgården 2017, tolv minuter, mot Malmö FF noll och mot Örebro SK senast nio minuter.

Total speltid på tre matcher: 21 minuter.

– Det är tufft, självklart. Det vänder snabbt. Det är bara att köra på, säger Alexander Faltsetas först.

Han har nyss spelat hela matchen mot Qviding i Svenska cupen – ihop med Gustav Berggren på mittfältet – och förutom seger kvitterat ut ett högt betyg av Andreas Alm.

– Vi hade många bra spelare i dag, Gustav (Berggren) och ”Alex” (Alexander Faltsetas) gjorde det jättebra centralt. Riktigt rejäla spelare, sade Häckenträn­aren efter matchen.

Alexander Faltsetas var också nöjd efter sin första hela match på 25 dagar.

– De var duktiga, vi fick slita. Jag vet vad jag kan. Jag vet vad jag har för nivå i mig. Det är bara att fortsätta.

Hur hanterar man som spelare att gå från mycket till lite speltid?

– Det är en helt ny situation för mig. Som sagt, jag vet vad jag kan. Jag har gjort väldigt många matcher. Det är bara att köra. Jag känner mig fräsch.

Hur reagerar du när du petas och hamnar utanför laget?

– Man blir förbannad. Så är det. Jag lever för fotboll. Jag andas fotboll. Jag har en väldig passion, det är mycket känslor. Jag visar mina känslor utåt. Det är tufft, det är det.

Höjer du dig på träning eller vad händer?

– Man hamnar i en annan rytm. Speciellt dag efter match. Då kör oftast startelvan återhämtni­ng, då går vi ut och kör jättetufft. Och så hamnar man i orytm i veckan. Jag känner att jag har mycket energi och springer mycket på träningar som alltid.

Andreas Alm ger sin syn på konkurrens­situatione­n på Häckens centrala mittfält.

– Det är precis samma konkurrens som det har varit sedan jag kom, i fjol och i år. Just nu har jag valt att spela Gustav (Berggren) i stället för Faltsetas. Det är tufft för den som är utanför av dem tre. Alla fattar att det är tre allsvenska spelare av hög klass.

Hur du än gör ställer du en bra spelare utanför laget?

– Så är det i alla sju lag där uppe.

” Man blir förbannad. Så är det. Jag lever för fotboll. Jag andas fotboll. Jag har en väldig passion, det är mycket känslor. alexander Falsetas om att hamna utanför laget

Göteborg hade Yusuf (Alhassan) på bänken senast. Herregud! Det är en fantastisk spelare. Och så vidare … AIK och Malmö har sina bänkspelar­e. Oftast ska man säga något dåligt om en spelare man petar, att han saknar något. Jag saknar ingenting hos Faltsetas. Det är konkurrens.

Och någon måste fatta ett beslut?

– Så är det. För att vinna matchen. På söndagen väntar AFC Eskilstuna på bortaplan. En match både Alexander Faltsetas och Andreas Alm ser fram emot.

– Varje match är otroligt viktig. Det låter väldigt tråkigt, men vi går efter tre poäng. Förhoppnin­gsvis kanske något av de lagen ovanför tappar, sedan gäller det att vinna över dem. Vi har haft lite svårt för det, säger Alexander Faltsetas.

Själv ger han allt för att ta en plats i laget.

– Jaja, jag kör på!

 ?? Arkivbild: Nicklas Elmrin ?? i dag väntar Eskilstuna borta för Häcken.
Arkivbild: Nicklas Elmrin i dag väntar Eskilstuna borta för Häcken.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden