Göteborgs-Posten

Kungsbacka överkörda ännu en gång

Efter trendbrott­et mot Linköping har Kungsbacka radat upp två nya förluster. Hemma mot Eskilstuna stannade gästernas målkalas vid 0–4. – Vi spelar bra första kvarten, men det är det vi har, konstatera­r KDFF:s Mimmi Asperot.

- Jonatan Andersson jonatan.andersson@gp.se

Efter den historiska 2–1-segern mot Linköping föll Kungsbacka som bekant med 0–2 i bottenmöte­t med Bunkeflo. Någon tillbakast­uds på hemmaplan blev det inte heller i går – då Eskilstuna var på besök i Varberg.

Det skulle visserlige­n vara mållöst långt in i första halvlek, men med fem minuter till paus kunde Felicia Rogic ge gästerna ledningen.

– Vi spelar bra

första kvarten, men det är det vi har. Då ligger vi rätt i pressen och så vidare, men sen vet jag inte vad som hände, säger KDFF-anfallaren Mimmi Asperot.

Nej, i andra halvlek rullade det på bakåt. Eskilstuna­s Lisa Dahlkvist gjorde tvåan, Loreta Kullashi fyllde på – och i slutet av matchen fastställd­e Julia Tunturi slutresult­atet 0–4.

– Vi kände att vi kunde vända 0–1-underläget. Vi hade också ett par bra sekvenser i andra, men det var långt i från tillräckli­gt. När de sedan gör andra målet blir vi lite hängiga, säger Asperot.

Mittfältar­en Sara Nilsson

är den enda Kungsbacka-spelaren som gjort mål på de senaste sex matcherna. Asperot och hennes anfallskol­legor har varit nollade under den perioden.

– Vi måste komma upp med laget bättre. Vi blir alltid väldigt själva. I segern mot Linköping fyllde vi på bättre, men nu ... Varje gång nån av oss kommer upp i anfall annars bli vi tyvärr för ensamma, säger Asperot.

Vad kan förbättras individuel­lt?

– Absolut finns det saker att förbättra för egen del. Jag känner själv att jag inte kommer upp i den nivån jag kan i dag. Men det är inte många som gör det, säger Mimmi Asperot.

I och med förlusten står Kungsbacka alltjämt med fem poäng upp till säker mark i tabellen.

 ?? Bild: Christoffe­r Borg Mattisson ?? Ännu ett mål i Kungsbacka­s nät.
Bild: Christoffe­r Borg Mattisson Ännu ett mål i Kungsbacka­s nät.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden