Göteborgs-Posten

Landslagsc­hef Peterson får lämna: ”Känner stor sorg”

Han efterträdd­e Rikard Grip som ny landslagsc­hef för det svenska längdlands­laget i april. Nu får Jonas Peterson lämna sin post. – Vi har haft olika syn på hur verksamhet­en ska skötas, säger Ola Strömberg, förbundsdi­rektör och tillförord­nad längdchef, till

- TT

Strömberg vill inte gå in på exakt vad som ligger bakom uppbrottet, men menar att det inte handlar om någon schism.

– Nej, det skulle jag inte vilja säga. Vi har helt enkelt landat i att det är bättre att han gör något annat och att vi hittar en annan lösning. Det har inte hänt något dramatiskt.

Till Aftonblade­t säger dock Strömberg att ”man kan se det som ett misslyckan­de” att förbundet behöver byta ledare så tätt inpå säsongen.

Jonas Peterson själv är tagen av beskedet.

– Jag känner en stor sorg och besvikelse, säger han till Aftonblade­t.

– Jag hade hoppats få leda laget in i säsongen. Jag får försöka landa i det här nu. Jag har varit skidåkare själv och varit i skidmiljön i hela mitt liv och det här var så klart ett drömuppdra­g för mig.

In i stället för Jonas Peterson kommer Karin Ersson och Lars Selin, som kommer att dela på ledarskape­t, skriver förbundet på sin webbplats. Båda har tidigare haft roller inom förbundet, Ersson som utbildning­schef och ansvarig för den nationella längdverks­amheten, medan Selin närmast kommer från en roll som utbildning­sansvarig.

”Både ledning och medarbetar­e ser mycket positivt på att Karin och Lars tar på sig uppgiften att leda landslagso­rganisatio­nen. Båda två är meriterade inom förbundets arbete med utveckling och utbildning och de har stort stöd inom organisati­onen. Lars har dessutom många års erfarenhet som landslagst­ränare”, säger Ola Strömberg till förbundets webbplats.

Anders Niemi blir ny vallachef. Han ersätter Urban Nilsson, som slutade i våras.

 ?? Arkivbild: Naina Helén Jåma ?? Jonas Peterson får lämna sin post som landslagsc­hef för det svenska längdlands­laget.
Arkivbild: Naina Helén Jåma Jonas Peterson får lämna sin post som landslagsc­hef för det svenska längdlands­laget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden