Göteborgs-Posten

TV4 hyllade ”På spåret” – utan att bjuda in Oldsberg

I torsdags utsåg TV4 ”På spåret” till Sveriges bästa nöjesprogr­am. Flera gäster var inbjudna, men inte programmet­s grundare Ingvar Oldsberg.

- Jan Andersson jan.andersson@gp.se

Det var Expressen som var först med att rapportera om att TV4:s program ”Sveriges bästa” på torsdagen utsåg SVT:s långkörare ”På spåret” till landets bästa underhålln­ingsprogra­m. I TV4:s studio fanns ”På spårets” nuvarande programled­arpar Kristian Luuk och Fredrik Lindström som dessutom hade sällskap av programmet­s meste vinnare och förre domare Björn Hellberg.

Däremot var inte

”På spårets” grundare och mångårige programled­arprofil Ingvar Oldsberg på plats.

I stället fick han reda på utmärkelse­n genom att grattis-sms började trilla in på torsdagskv­ällen.

Enligt Expressen menar Oldsberg att den uteblivna inbjudan från TV4 troligen handlar om att han för två år sedan fick lämna jobbet som programled­are för ”Bingolotto” på grund av arbetsmilj­öproblem och auktoritär ledarstil.

– Det känns bara lite patetiskt. De kunde ha frågat i alla fall, säger Oldsberg till tidningen.

På TV4 är

man sparsam med kommentare­rna kring varför Ingvar Oldsberg inte bjöds in när ”Sveriges bästa” hyllade ”På spåret”. GP sökte flera personer på deras pressavdel­ning innan kanalens exekutiva producent Karin Dofs mejlade tillbaka.

”Vi bjöd in den nuvarande programled­arduon och ’På spårets’ mesta vinnare genom tiderna, som också är programmet­s tidigare domare. Vi är nöjda och stolta över programmet, och hoppas att tittarna tycker om det lika mycket som vi gör”, skriver TV4:s Karin Dofs.

I övrigt vill TV4 inte kommentera varför kanalen undvek att bjuda in Ingvar Oldsberg till programmet.

 ?? Janerik Henriksson ?? ”Lite patetiskt” säger Ingvar Oldsberg om att han inte blev inbjuden.Bild:
Janerik Henriksson ”Lite patetiskt” säger Ingvar Oldsberg om att han inte blev inbjuden.Bild:

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden