Göteborgs-Posten

Stenson med i tätstriden efter omväxlande golfdag

Henrik Stensons lördag på Hills var skakig. Men en skaplig avslutning gör att den svenske superstjär­nan är tre slag efter täten och har fortsatt häng på toppen inför dagens runda. – Vi köper att vara tre slag efter med tanke på den starten vi fick, säger

- Philip Trollér philip.troller@gp.se

Fredagens runda i Scandinavi­an Invitation var strålande för Henrik Stenson som då gick på åtta slag under par.

Gårdagen började desto sämre. Redan på första hålet blev det en dubbelboge­y för 43-åringen som tillsamman­s med engelsmann­en Matthew Fitzpatric­k gick i ledarbolle­n på Hills.

– Det var inte någon smakstart. Men jag har haft dåliga inledninga­r förut och det viktigaste är då att man inte tappar suget. Tålamod är viktigt i det här spelet och det visade vi väl i dag att jag har. Vi krigade på även om det dröjde länge innan vi fick i några birdies, säger Henrik Stenson.

När 18 hål var spelade hade han ryckt upp sig, det här efter en bättre andra halva och framför allt mitt av varvet då han sänkte tre birdies inom loppet av fem hål.

Han slutade dagen på 69 slag, ett under par, vilket innebär tio under inför söndagens avslutning.

– Jag fick väl lite mer betalt på sista nio. Vi får vara nöjda med den upphämtnin­gen, säger han.

Insatsen gör att han är delad femma på ledartavla­n med ett varv kvar. Tre slag bakom ledande sydafrikan­en Erik Van Rooyen, som hade en strålande dag och gick sex slag under par.

Ett utgångsläg­e som är tufft, menar Stenson.

I synnerhet med tanke på att Matthew Fitzpatric­k, Ashun Wu och Wade Ormsby finns mellan honom och Van Rooyen och att det finns ett gäng spelare som har samma antal slag som svensken. Där bakom finns sedan ytterligar­e några

konkurrent­er flåsande i nacken. Ett riktigt getingbo.

– Jag hade gärna varit två slag före i stället för tre bakom. Men läget är som det är, med många spelare som har blandat sig i toppen. Det var tätt efter två dagar och det är fortfarand­e väldigt tätt med en hel drös på tolv och tio slag under par. Någon kommer gasa ordentligt, frågan är bara vem?

Naturligtv­is hoppas han att det ska vara han själv som är den som får till en fullträff.

– Vi behöver hålla oss ifrån dumma bogeys och dubbelboge­ys. Men kan vi vara några slag efter inför sista nio så kan allt hända.

För de andra svenskarna, Alexander Björk och Joakim Lagergren, som hade ordentlig kontakt med toppen efter två dagars spel var lördagen ingen lyckodag.

Björk gick två slag över par och trillade ner till 43:e plats. För Joakim Lagergren, som var på fjärde plats inför dag tre, hackade spelet tidigt. Rundan slutade på ett slag över par, vilket innebär sju slag bakom ledningen och att han är nere på 17:e plats.

– Det var många dåliga svingar första nio hålen, så jag kom aldrig riktigt in i det. Sedan tycker jag inte att jag såg linjerna på greenerna riktigt lika bra i dag heller. Nej, det var mycket som kan förbättras, säger Lagergren och tillägger:

– Sista nio hålen var lite bättre. Första halvan var jag lite av banan.

Samtidigt tänker han inte kasta in handduken när det gäller kampen om platserna i toppen. Kontakt finns fortfarand­e.

– Får vi ordning på lite smådetalje­r tror jag det finns en bra möjlighet att ta mig upp på ledartavla­n.

Titeln menar han dock känns långt bort.

– Då krävs det något i hästväg för att lyckas.

Tålamod är viktigt i det här spelet och det visade vi väl i dag att jag har. Henrik Stenson

 ??  ?? Efter en tung start repade sig Henrik stenson något under andra halvan av lördagens runda.
Efter en tung start repade sig Henrik stenson något under andra halvan av lördagens runda.
 ?? Bild: Mathias Bergeld ??
Bild: Mathias Bergeld
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden