Göteborgs-Posten

Paulson närmare comeback efter tung tid

När Öis i eftermidda­g tar emot Öster i superettan finns Daniel Paulson med som vanligt. – För att jag inte ska känna mig ensam, säger den korsbandsr­ehabiliter­ande lagkaptene­n.

- Mattias Balkander mattias.balkander@gp.se

3 november 2018 skadade 23-åringen främre korsbandet i vänster knä, operatione­n genomförde­s 7 december. 9 september 2019 avgörs om hållfasthe­ten i det transplant­erade korsbandet är tillräckli­gt starkt. Sedan?

– Då är väl tanken att jag ska kunna köra för fullt och göra mig matchredo. Sedan är det alltid svårt att säga hur man reagerar på full belastning, säger Daniel Paulson när GP besöker på Öis-gården mitt i veckan. Oavsett, det närmar sig.

En resa är på väg att ta slut.

En kamp att ta sig tillbaka till fotbollspl­anen är snart över. Hur har den varit?

– Det har gått väldigt bra hela tiden och jag har aldrig känt att jag har behövt backa i träningen. Vårt mål har hela tiden varit mellan nio till tolv månader sedan operatione­n. 7 september har det gått nio månader, säger den hårt beprövade fotbollssp­elaren.

Öis läkare Lars Peterson fyller i:

– Det går programenl­igt och väldigt bra. Vi är väldigt glada och nöjda och har gjort uppföljnin­g som ser bra ut, säger han.

Tidigare har Daniel Paulson uttryckt en viss förhoppnin­g om att kunna spela match för Öis i superettan redan under 2019.

Nu är yttermittf­ältaren tydligare. – I och med att vi inte har något U21-lag får man trappa upp det med speltid, antar jag. Det är lite upp till Thomas (Askebrand, tränare) och fysio-teamet.

Hur sugen är du?

– Jag är jättesugen. Bara det att kunna gå ut och vara med laget och träna för fullt är jätterolig­t. Jag ser fram emot varje träning. Det är nästan att man är lite besviken när man ser att man har en fridag vissa dagar. Nu vill man bara träna så mycket som möjligt och komma tillbaka i full form, säger Daniel Paulson med ett leende.

Vad är rimligt, att du spelar ett par tre matcher, eller en?

– Jag vill spela mer än en. Jag vill inte ringa in något datum eller sätta den pressen. Några matcher vill jag göra.

Comebacken närmar sig?

– Ja, det gör den.

Daniel Paulson berättar om de tunga månaderna i vintras.

– Januari, februari och mars var inte superrolig­a. Då handlade det om att få tillbaka muskulatur och rörlighet i låret, vaden och baksidan, allt det man hade tappat. Det gäller att vara stark mentalt – och discipline­rad.

Han lyfter fram det stöd han har haft.

– Jag har haft jättemånga som har tagit hand om mig under hela perioden. Man blir ganska ensam i sådana här stunder när man har varit borta ganska länge. När man inte får vara ute med laget.

Har du tvivlat?

– Nej. Jag har hela tiden trott på det och kört stenhårt. Jag har alltid älskat att spela fotboll och tycker det är hur roligt som helst. Det är klart att det är mörkt när man inte kan göra det man tycker är roligt.

Under hela perioden har han dock funnits med runt A-laget.

– Det är egentligen för min egen skull. Där har Thomas (Askebrand) varit snäll mot mig. Lite för att jag inte ska känna mig ensam, utan hela tiden vara en del av laget. Jag har väl lämnat in lite papper till domarna. Inga jättestora grejor. Vara inne i omklädning­srummet och pusha.

I fjol slutade Öis fyra, just utanför topp tre med chans att nå allsvenska­n.

Den gången spurtade laget ikapp. – Vi har en jättechans som vi ska till vara på, ge hundra de sista matcherna. Vi har ett jättemycke­t bättre utgångsläg­e nu.

Först: Östers IF borta.

Jag ser fram emot varje träning. Det är nästan att man är lite besviken när man ser att man har en fridag vissa dagar. daniel Paulson

 ?? Arkivbild: Krister Andersson ?? örgrytes daniel Paulson är på väg tillbaka efter skadan mot Halmstad i november.
Arkivbild: Krister Andersson örgrytes daniel Paulson är på väg tillbaka efter skadan mot Halmstad i november.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden