Göteborgs-Posten

Galen avslutning för Söderberg

- Philip Trollér philip.troller@gp.se

Sebastian Söderbergs insats i Scandinavi­an Invivation har varit stark från start till mål. I går fulländand­e han sin kanontävli­ng med att gå sju slag under par, vilket gav en delad femteplats.

– Det här betyder mycket, säger Söderberg.

Han kom till Hills Golfklubb och Scandinavi­an Invitation med jakt på revansch efter missad cutt och besvikelse förra året.

Och revansch, det tog han. Öjersjö-sonen Sebastian Söderberg spelade stabilt redan från start och gick de tre första rundorna på 67, 68 och 69, vilket innebar att han stod noterad för sex slag under par och hade en 22:a plats inför söndagens sista varv.

Men om det varit stabilt och tryggt de tre första dagarna var det fullkomlig­t strålande spel från Söderberg på sista dagen.

28-åringen gjorde hela åtta birdies och gick rundan totalt på sju slag under par.

Det innebar att han, när han klev av banan, var placerad på fjärdeplat­s på ledartavla­n.

– Det här betyder mycket. Jag har inte haft min bästa säsong i år och jag behöver några fler sådana här placeringa­r för att kunna få spela vidare (på Europatour­en. nästa år. Fantastisk­t skönt!

– I dag kände jag att det bara rulllade i, det var sjukt kul!

Och även om Söderberg, som ligger 329:a på världsrank­ingen kom hit med stora förhoppnin­gar på sig själv så kan han inte annat än vara nöjd med sin insats efter fyra dagar.

– Självklart hoppades jag på en bra vecka. Det är speciellt att inte bara vara i Sverige utan i en hemmastad och på en hemmabana. Förra året satte jag lite för mycket press på mig, i år har jag försökt ta det lite lugnare och vara lite mer avslappnad. Spelet har även känts lite bättre just nu. Mentalt har det varit en riktigt bra insats och det har varit nära på att vara en perfekt tävling. Kan du känna någon besvikelse, när du ändå är med så högt upp i toppen att det inte räckte hela vägen fram?

– Inte just nu. Jag gjorde verkligen allt jag kunde i dag. Jag sköt inte tillräckli­gt lågt de första dagarna. Självklart hade jag velat sätta mig i den här positionen lite tidigare, men ibland kan det vara svårt att hitta så här låga varv i slutet av en vecka när du inte har någon tätkänning. Men det är en extrem lättnad att det kom ett lågt varv. Jag har kämpat med att skjuta lågt hela året och det har varit mycket ett, två eller tre slag under. Extra roligt att det lägsta varvet i år kom sista varvet på hemmatävli­ngen.

När hela startfälte­t hade gått i mål landade Söderberg på en delad femteplats.

Även flera andra svenskar avslutade starkt. Alexander Björk och Marcus Kinhult gick båda sex slag under par och landade därmed totalt på delad 20:e-plats. Joakim Lagergren repade sig också efter en tung lördag. Han gick sista varvet på fem slag under par och slutade tia.

 ?? Bild: Mathias Bergeld ?? Sebastian Söderberg gjorde en kanontävli­ng.
Bild: Mathias Bergeld Sebastian Söderberg gjorde en kanontävli­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden