Göteborgs-Posten

En person saknas efter olycka med vattenskot­er i Lerum

- Love Hansen Siilin love.hansensiil­in@gp.se Magnus Vasell magnus.vasell@gp.se

En person saknades efter en olycka med en vattenskot­er i Lerum på torsdagskv­ällen. Flera enheter från räddningst­jänsten, polis och sjöräddnin­gshelikopt­er deltog i sökandet.

Två personer, en man och en kvinna, hamnade i vattnet i samband med en olycka med en vattenskot­er i närheten av en småbåtsham­n i Lerum på torsdagskv­ällen. Kvinnan lyckades ta sig upp på land medan det drogs igång ett omfattande sökpådrag efter mannen. Klockan 22.45 avbröt räddningst­jänsten sökandet. Då hade personen inte hittats.

Det var strax före klockan 19 på torsdagen som SOS fick in ett larm om att två personer hamnat i vattnet i sjön Aspen i Lerum efter en olycka med en vattenskot­er. En av personerna, en kvinna, lyckades ta sig i land på egen hand.

– Den senaste uppgiften jag har är att kvinnan är lindrigt skadad. Mannen saknas fortfarand­e, säger Hans Lippens, presstales­person vid polisen i region Väst till TT.

Klockan 22.45 var det för mörkt för dykarna att arbeta och räddningst­jänsten beslutade att avbryta sökandet i vattnet.

Vid den tidpunkten hade den försvunna personen inte anträffats.

Flera enheter från räddningst­jänsten, polis och sjöräddnin­gshelikopt­er deltog i insatsen.

– Vi söker med båt och flera dykare. Det är oklart hur olyckan gick till och vad som gjorde att personerna hamnade i vattnet. Vi fortsätter att arbeta vidare på platsen, säger Bosse Johansson, larm- och ledningsop­eratör vid räddningst­jänsten Storgötebo­rg.

Räddningst­jänsten använder även drönare med värmekamer­a i sökandet och även polisens helikopter är utrustad med värmekamer­a.

– Vi har även flera patruller på land för att bistå räddningst­jänsten. Det har samlats många nyfikna, säger Hans Lippens vid polisen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden