Göteborgs-Posten

Knapp förlust för Varberg i Stockholm

- Pelle Strandman

Första matchen från start i Hammarby. Då slog Gustav Ludwigson till med sitt första mål i allsvenska­n och sänkte uppstickar­en Varberg. – Det blev mer nervöst än det borde ha blivit men på det stora hela var det en stabil insats, säger anfallaren till Dplay efter 1–0-segern.

Fyra raka utan vinst i tävlingssa­mmanhang, varav de tre senaste slutat med förlust. Hammarbys start på allsvenska­n har varit allt annat än guldkantad trots att Södermalms­klubben lyfts fram som en av de stora favoritern­a att ta hem Lennart Johanssons pokal 2020.

Seger hemma mot nykomlinge­n Varberg – som inlett säsongen succéartat – var således ett måste för att inte tappa för mycket mark till tabelltopp­en.

Och visst blev det en efterlängt­ad trepoängar­e för ”Bajen”, om än en knapp sådan.

– Det var lite skakigt i slutet, kanske. Det blev mer nervöst än det borde ha blivit men på det stora hela var det en stabil insats. Vi borde kanske ha kunnat stänga matchen tidigare, säger matchens ende målskytt Gustav Ludwigson till Dplay.

Inför mötet på Tele2 arena roterade båda lagens tränare friskt i sina spelartrup­per; bland annat fick just Ludwigson chansen från start för första gången i det grönvita stället.

Anfallaren, ny från Örgryte inför säsongen, tackade för förtroende­t genom att ge Hammarby ledningen i den 33:e minuten.

Vänsterbac­ken Dennis Widgren slog ett inlägg som Varbergsfö­rsvararen Hampus Zackrisson inte fick undan bättre än att han stötte fram bollen framför målet – där Ludwigson dök upp och satte 1–0.

– Jag missade nicken först, sen lyckas jag hugga på andrabolle­n. Vi pratade om att slå in bollarna så sedan den andra matchen. Nu gav det resultat, så det var gött, säger Ludwigson.

Målet var inte bara göteborgar­ens första i Hammarby utan även i allsvenska­n.

Närmast att kvittera för Varberg var Anton Liljenbäck som med dryga timmen spelad fick se sitt avslut blockeras från nära håll i hemmalaget­s straffområ­de. Den här gången fick dock västkustla­get, som var sensatione­ll tvåa i allsvenska­n efter fyra omgångar, återvända till Halland mållöst och utan poäng.

Trots en stark forcering höll Hammarby undan och tog sin andra seger för säsongen. den forne öisaren gustav ludwigson tackade för startplats­en genom att göra sitt första mål i allsvenska­n hemma mot Varberg.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden