Göteborgs-Posten

”Poya sa att det var min match”

- Linus Petersson linus.petersson@gp.se

En trött kropp, men ett stort leende. Efter att ha spelat noll minuter i två raka matcher klev Mattias Bjärsmyr, 34, in mot AIK och stängde till. – Poya (Asbaghi, tränare) sa att det var min match. Jag sa: ”Ja, det är det”.

Han var egentligen inte redo att starta mot Mjällby AIF i omgång tre, men gjorde det ändå.

Priset Mattias Bjärsmyr fick betala var ett uppsvullet knä – och noll spelminute­r mot Hammarby IF i Svenska cupen och mot IK Sirius i allsvenska­n.

Till torsdagens rivalmöte med AIK på Gamla Ullevi var 34-åringen dock tillbaka i IFK Göteborgs startelva.

Och hans prestation fick stora hyllningso­rd efter det som blev en 1–0-seger.

– Det här var hans typ av match. Vet att han gillar att möta AIK, men framförall­t behövde vi hans kvalitet defensivt. Vi visste också att vi behövde hans ledarskap på planen. Vi har fått Robin (Söder), vår kapten borta. Toko (Nzuzi) har lämnat. Bristen på erfarenhet kan bli påtaglig. Vi visste att alla behövde höja sig i en sådan här match där det skulle bli

Bjärsmyrs insats hyllades. mycket kamp. Han behövdes på mer än bara ett sätt i dag och han gjorde en riktigt bra match, säger tränaren Poya Asbaghi.

Mattias Bjärsmyr själv log, såklart, när han skulle sätta ord på det som precis utspelat sig i Göteborgsk­vällen.

– Alltid kul att vinna mot AIK. Extra kul att vinna i slutet av matchen. Jag tycker att det var vi, i andra halvlek i alla fall, försökte föra någon typ av spel. På det sättet var det ganska rättvist, säger han.

Hur känns kroppen?

– Trött.

Knäet?

– Trött.

Vänster baksida lår?

Mattias Bjärsmyr tog sig däråt under matchens gång. – Trött.

– Ja, nästan.

Var det samma läge inför den här matchen som inför den mot Mjällby AIF, att du egentligen inte borde ha startat?

– Nej, jag har tränat något pass mer nu.

Poya Asbaghi pratade om ditt ledarskap, vad känner du att du har bidragit med där sedan du kom tillbaka?

– Jag har knappt tränat. Jag hade velat gå in och vara mitt bästa jag på varje träning. Det är det svårt att ställa krav när jag inte vet hur det är tänkt att vi ska spela. Det är mycket jag måste ta in och förstå för att kunna säga till Hosam (Aiesh): ”Så ska du inte göra, du ska göra så i stället”.

– Men jag försöker bidra med lugn. Och jag hoppas att de känner att jag är en spelare som de kan lita på. Det är mitt mål att kunna vara en sådan spelare.

Hur nära full form är du?

– Svårt att säga. Jag får se lite hur jag svarar på det här nu. Men det var som Poya (Asbaghi, tränare) sa, att det var min match. Jag sa: ”Ja, det är det”.

 ?? Bild: Carl Sandin ?? Alla kroppsdela­r är trötta?
Bild: Carl Sandin Alla kroppsdela­r är trötta?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden